Ο διάλογος της Αχτσιόγλου με τα μέλη του ΠΑΜΕ - Πώς την χαρακτηρίζει το Reuters

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 09 Ιανουαρίου 2018

Εκτενές ρεπορτάζ για την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και τη «συνάντηση» με την Έφη Αχτσιόγλου στο γραφείο της στον 8ο όροφο φιλοξένησε το Reuters, το οποίο έκανε ειδική αναφορά και στον διάλογο της υπουργού με τους διαδηλωτές.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως η κα. Αχτσιόγλου ήταν ενοχλημένη από το «ντου», ενώ τη χαρακτηρίζει «πιστή Αριστερή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

«Χρησιμοποιώντας λοστούς, περίπου 500 διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ που σχετίζεται με το ΚΚΕ, άνοιξαν τα μεταλλικά ρολά του υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και έτρεξαν στον 8ο όροφο του κτιρίου, όπου περίπου 50 από αυτούς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου», αναφέρει το Reuters.

«Εμφανώς ενοχλημένη, η Αχτσιόγλου ήταν σιωπηλή ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ''ντροπή σου'' για τη νομοθεσία. ''Πάρ' το πίσω'' φώναζαν. ''Δεν θα το πάρω πίσω'', απάντησε εκείνη.

Το γραφείο της δεν είχε ζημιές, αλλά μάρτυρας του Reuters είδε 2-3 γραφεία στο διάδρομο που οδηγεί στο δικό της να έχουν ζημιές ή να είναι αναποδογυρισμένα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα μέλη του ΠΑΜΕ είπαν στην υπουργό ότι «για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα» και φώναζαν συνθήματα όπως «Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

Η κα. Αχτσιόγλου εμφανώς ταραγμένη άκουσε τις διαμαρτυρίες των στελεχών του ΚΚΕ και το μόνο που απάντησε ήταν «όχι δεν το παίρνω πίσω», προσθέτοντας «δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε».

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας των στελεχών του ΠΑΜΕ κι ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το επεισόδιο, η κυρία Αχτσιόγλου εμφανώς αμήχανη από τα όσα προηγήθηκαν απάντησε, «δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση».

www.enikos.gr 

Προβλήθηκε 1220 φορές
Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ - 51ο συνέδριο: Τα επίσημα αποτελέσματα που δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς

Με την ψηφοφορία και την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 οι εργασίες του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ο καιρός την Τρίτη 13.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.