Πρεσβυωπία τέλος! Καλή όραση χωρίς γυαλιά

Υγεία 19 Ιανουαρίου 2018

Είναι το πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και ουσιαστικά όλον τον πληθυσμό του πλανήτη από την ηλικία των 45 και μετά. Η πρεσβυωπία ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί ήδη παρελθόν.

Οι επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα δίνουν τη λύση και προσφέρουν άριστη όραση χωρίς γυαλιά.

Η πρεσβυωπία μπορεί να καταπολεμηθεί ή και να καταργηθεί σε ποσοστό 80% με 85% των ατόμων που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα στην όραση. Ουσιαστικά με τις επεμβάσεις που γίνονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τα γυαλιά καταργούνται.

Όπως λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Γιώργος Λαμπίρης, με τις χειρουργικές τεχνικές που δοκιμάζονται και εξελίσσονται στο Πανεπιστήμιο στα άτομα άνω των 45 ετών και σε ποσοστό 80%-85% προσφέρεται ποιοτική όραση σε ποσοστό 95%. Γεγονός που καταργεί τα γυαλιά στο διάβασμα, την οδήγηση, στη χρήση του κινητού ή του υπολογιστή κλπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία οι επεμβάσεις που γίνονται ήδη από τις αρχές του 2018 με ένα εξελιγμένο σύστημα ψηφιακής κατευθυνόμενης χειρουργικής είχαν άριστα αποτελέσματα.

Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα αυτά σε ιατρικά περιοδικά και τα έχουν παρουσιάσει σε συνέδριο που διεξήχθη στη Λυσαβόνα.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1168 φορές

''Ksou ksou'': Η δωρεάν εφαρμογή για κουνούπια και κατσαρίδες - Πώς την κατεβάζουμε στο κινητό

Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο της κινητής συσκευής ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων

Ενημέρωση από το Δήμο Ηλιούπολης σχετικά με τα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(Ε.Ο.Δ.Υ.) παρατηρείται τον τελευταίο χρονικό διάστημα αλυσιδωτό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων στρεπτοκοκκικής λοίμωξης από πυογόνο στρεπτόκοκκο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

74η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης προσηλωμένη με συνέπεια στο κοινωνικό της έργο, διοργανώνει την 74η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.