''Τάντρα, μάντρα και όσα πρέπει να ξέρεις για το σώμα σου και το σεξ.''

Γράφει ο Στέργιος Πουλερές (http://menshouse.gr)

Κατά καιρούς εμφανίζεται κάποιο παράδειγμα που μας υπενθυμίζει ότι μεγαλώσαμε σε σχολεία που δεν είχαν τη σεξουαλική αγωγή. Ότι και οι επόμενες γενιές από μας δεν έμαθαν ποτέ τα βασικά. Ό,τι δεν μπορεί να σου προσφέρει το κράτος, ευτυχώς έρχονται οι ιδιώτες να στο δώσουν.

Αυτοί που σπούδασαν το αντικείμενο.

Η Ειρήνη Χειρδάρη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Την είχαμε φιλοξενήσει και παλιότερα εδώ. Τώρα οι δρόμοι μας διασταυρώνονται ξανά για το εγχείρημα της με το Sex Academy. Μια σχολή γεμάτη από ειδικά σεμινάρια γύρω από τομείς της σεξουαλικής ζωής που ίσως να μην είχες καν φανταστεί.

Άνθρωποι του sex coaching, αλλά και της σεξολογίας ως ευρύτερης επιστήμης, θα βρεθούν στα σεμινάρια που θα διοργανώσει με σκοπό να καθοδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους. Μια καθοδήγηση που δεν είναι απαραίτητα μόνο σε θεωρητικό πλαίσιο. Το Sex Academy είναι στην ουσία σαν ένα παγκόσμιο συμπόσιο γύρω από το σεξ. Θα μεταφράζεται σε πάρα πολλές γλώσσες, θα αναρτούνται τα σεμινάρια στο κανάλι, ενώ θα υπάρξει και βιωματική εμπειρία.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Lohan, η Ειρήνη Χειρδάρη εξήγησε αναλυτικά το τι ακριβώς θα είναι αυτό το Sex Academy και απάντησε στις απορίες του κοινού.

Μια απ΄αυτές αφορούσε το αν υπάρχει στο πλάνο της το ενδεχόμενο να επισκέπτεται σχολεία με κάποιους ειδικούς και να παρέχουν μια σεμιναριακή μορφή με βασικές κατευθύνσεις για το σεξ. «Η πολιτεία δεν έχει καν στο μυαλό της να ασχοληθεί με την σεξουαλική αγωγή. Μακάρι να μας προσεγγίσουν κι εμείς θα το κάνουμε με χαρά» απάντησε.

Επειδή όμως το σεξ δεν είναι μόνο σώμα, αλλά είναι κατά 90% ψυχή – όπως μας είπε η Ιλένα Μπόγρη, η πρώτη gay-bi coach στην Ελλάδα, η Ειρήνη Χειρδάρη επιχείρησε να ερμηνεύσει 3 φαινόμενα της εποχής μας γύρω από το σεξ. Το πρώτο αφορά στο γεγονός ότι οι γενιές από 25 και κάτω μοιάζουν να απέχουν από το σεξ σε ανησυχητικό βαθμό.

«Ναι βέβαια, όλοι μας το παρατηρούμε. Έχει να κάνει με το ότι οι νέοι σήμερα ζουν σε πολύ πιο πολύπλοκη εποχή, με τεράστιες απαιτήσεις. Το σώμα τους μπορεί να ωριμάζει στο τέλος της εφηβείας, το σεξ όμως δεν επηρεάζεται μόνο από τις ορμόνες αλλά και από τις κοινωνικές συνθήκες κάθε φορά. Σήμερα ένας νέος έχει να σπουδάσει μέχρι και τα 36 σε πολλά επαγγέλματα, και οι ίδιες οι σπουδές είναι πολύ πιο δύσκολες και εξειδικευμένες απ΄ ότι ονομάζαμε σπουδές στο παρελθόν.

Αν έχει τελειώσει τις σπουδές του και έχει βγει στην αγορά εργασίας, πάλι η ίδια η εργασία είναι εντελώς διαφορετική σήμερα απ΄ότι ήταν παλιά. Η προηγούμενη γενιά κοίταζε να βολευτεί κάπου και δουλεύει λίγες ώρες, στο δημόσιο κυρίως. Η σημερινή εποχή είναι εντελώς διαφορετική και για έναν βασικό μισθό πρέπει να δίνεις ολόκληρη την ζωή σου.

Η πολυπλοκότητα της εποχής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σεξ. Ένας Ρομά για παράδειγμα, που μεγαλώνει σε άλλη μικροκοινωνία από τον μέσο Έλληνα, σαφώς και κάνει περισσότερο σεξ και σαφώς και αποκτά απογόνους στα 18, η κοινωνία του δεν έχει τόσο υψηλές απαιτήσεις.»

Μια άλλη εκτίμηση είναι αυτή που θέλει τον Έλληνα να παρουσιάζει σημάδια εξάρτησης από τα πορνό σενάρια και να καταφεύγει σε σεξουαλικές πρακτικές που δεν εφαρμόζονται.

«Έγινε σεξουαλικοποίηση για λόγους καθαρά εμπορικούς. Για να πουλήσουν οι σεξοβιομηχανίες, και όχι μόνο. Σε όλο τον κόσμο γίνεται αυτό. Ανθούν οι σεξοβιομηχανίες, από τα sex toys μέχρι το πορνό.

Η διαφορά με τον Έλληνα από τους πολίτες άλλων χωρών είναι ότι γίνεται χαζός καταναλωτής του σεξ χωρίς κανένα αντίβαρο. Γιατί δεν έχει καν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ώστε να το μαθαίνει ορθά και να διατηρούνται οι ισορροπίες.

Εκπαιδεύεται για το σεξ από την ίδια την σεξοβιομηχανία και δημιουργεί από μικρός πεποιθήσεις για το σεξ που δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία σχέση με το τί είναι το ίδιο το σεξ στην ουσία του.»

Για το τέλος, ορμώμενοι από τα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Hollywood, την ρωτήσαμε για την διάσταση της εξουσίας στο σεξουαλικό κομμάτι.

«To σεξ είναι φυσική και είναι και συναισθηματική ανάγκη. Πάντα όμως υπήρχε και μπόλικη πολιτική γύρω από αυτό. Κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν κατανοήσει και πολύ τί είναι το σεξ, το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τα κόμπλεξ τους. Έτσι ήταν πάντα.»

* Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Sex Academy και πως μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στα σεμινάρια θα βρεις στο sex-academy.eu. 

Προβλήθηκε 4455 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας