ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ 18.1.2018

Για τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχεντ Ταμίμι από τις ισραηλινές αρχές

“ υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”

 Καταδικάζουμε την βαθιά προκλητική και άδικη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχεντ Ταμίμι και την απαγγελία 12 κατηγοριών εις βάρος της από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές επειδή διαπληκτίστηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδελφό της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της!.

Την ίδια περίοδο συνεχίζονται οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, η επέκταση των εποικισμών, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στον απόηχο και της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ με την μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας.

 Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση της.

Το λεβέντικο ανάστημα που σήκωσε το νεαρό κορίτσι, μας επιβάλλει ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και τους πολύπαθους λαούς της περιοχής, να προσυπογράψουμε το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που ζητά την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και από την Ελληνική
Κυβέρνηση .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 

Προβλήθηκε 707 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.