Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος σε διάφορους δρόμους του Δήμου Ηλιούπολης, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ με ΦΠΑ, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έως το ποσό των 600.000 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 150.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης.

Στόχος του έργου είναι η ασφάλεια των πολιτών, με παρεμβάσεις σε σειρά οδών, με μεγάλη κλίση, του Δήμου Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή παρέμβασης το υπάρχον οδόστρωμα είναι κατασκευασμένο από αντιολισθηρές πλάκες οι οποίες, είτε έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, είτε λόγω παλαιότητας έχουν χάσει μεγάλο μέρος των αντιολισθηρών ιδιοτήτων τους.

Η αποξήλωση των υφιστάμενων αυτών πλακών και η αντικατάστασή τους µε αντιολισθηρό οδόστρωμα από σκυρόδεμα θα έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλέστερη μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων.

Ειδικότερα, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των οδών: Αρτεμισίου, Γορτυνίας (σε δύο τμήματα), Γρυπάρη, Δημοσθένους, Ζήριας, Ίδης, Κλειούς, Κριεζώτου, Κυλλήνης, Ολυμπιονικών, Ολύμπου, Πάρνωνος, Πάρου, Πλαταιών, Τυμφρηστού, Τύρφης, Φίλου και Χελμού.

http://www.renadourou.gr/

 

Προβλήθηκε 1168 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ''ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ''

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.