Τις προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε ενώπιον δυο τουλάχιστον περιπτώσεων απάτης σε βάρος φιλόζωων πολιτών από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν το όνομα του Σωματείου μας για ιδιοτελείς σκοπούς.

Στη μια περίπτωση έχει στηθεί μέχρι και σελίδα στο facebook που καπηλεύεται το όνομα και τη φήμη του Σωματείου μας και γνωρίζουμε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις όπου έγινε ΠΑΡΑΝΟΜΗ περισυλλογή ζώων από περιοχές πέριξ της Αθήνας, προκειμένου να τα στειρώσουν και να τα προωθήσουν για υιοθεσία, έναντι αμοιβής. Όλο αυτό θα είχε αποφευχθεί εάν οι πολίτες που εξαπατήθηκαν είχαν πρωτίστως απευθυνθεί στο Δήμο τους που είναι ο κατα νόμον υπεύθυνος για τα αδέσποτα. Δυστυχώς τα ζώα αγνοούνται ακόμα.

Στη δεύτερη περίπτωση κάποιο άτομο μάζευε χρήματα για χειρουργείο που είχε πραγματοποιηθεί από το Σωματείο μας σε ζώο, με τη δικαιολογία ότι αν μπουν στο λογαριασμό μας θα φορολογηθούν οπότε θα ήταν καλύτερο όποιος ήθελε να βοηθήσει το περιστατικό να δίνει τα χρήματα στο ίδιο και εκείνο να μας τα δώσει.

Και για τις δυο περιπτώσεις έχουμε κινηθεί νομικά και διεξάγεται έρευνα.

Αισθανόμαστε το λιγότερο απογοητευμένοι από αυτά τα γεγονότα, περισσότερο επειδή από την κακοήθεια κάποιων και την άγνοια άλλων, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή αδέσποτων ζώων.

Αναγνωρίζοντας ότι οι εξαπατηθέντες έπεσαν θύματα των επιτηδείων που εκμεταλλεύτηκαν την διάθεσή τους να βοηθήσουν ζώα, εφιστούμε σε όλους την προσοχή για να μην πέφτετε θύματα ούτε εσείς ούτε τα ζώα που φροντίζετε ή θέλετε να βοηθήσετε.

Παρακαλούμε όσοι γνωρίζετε παρόμοια περιστατικά που έχουν εμπλέξει το όνομα της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης σε οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια, να έρθετε σε επαφή μαζί μας άμεσα ώστε να βοηθήσετε στην έρευνα που διεξάγεται.

Σας ευχαριστούμε πολυ.

http://www.zeil.gr/ 

Προβλήθηκε 1104 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.