Στην Ηλιούπολη σήμερα!

Συναντηθήκαμε με τον καλό φίλο και εμπειρότατο Αυτοδιοικητικό Δήμαρχο Ηλιούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Βασίλη Βαλασόπουλο και τους συνεργάτες του!

Συζητήσαμε για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του για σειρά θεμάτων που αφορούν την Ηλιούπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή!

Ιδιαίτερα συζητήσαμε για το εξαιρετικής σημαντικότητας έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή αλλά και ολόκληρη την Πρωτεύουσα.

Συμφωνήσαμε ότι το εν λόγω έργο που αφορά στην υπόγεια σύνδεση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, αποτελεί έργο κρίσιμης ανάγκης και πνοής που θα βελτιώσει καθοριστικά το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή και παράλληλα θα συμβάλλει στη μείωση των ρύπων και θα δώσει λύση στα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα της Νοτιοανατολικής Αθήνας, με ευεργετικές πραγματικά επιπτώσεις σε ολόκληρη την μητροπολιτική περιοχή της Πρωτεύουσας!

Σημαντική παρέμβαση στο σύστημα των κυκλοφοριακών δακτυλίων της Πρωτεύουσας, για την οποία η Περιφέρεια Αττικής επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ να διεκδικήσει από το Υπουργείο Υποδομών την τοποθέτηση Συμβούλου διαχείρισης του έργου και να τεθεί επικεφαλής και να συστήσει την απαραίτητη Ομάδα Διαχείρισης Έργου (ΟΔΕ) που μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρώσει τα σχέδια και τις διαδικασίες μελέτης, αδειοδοτήσεων και κυρίως χρηματοδότησης του Έργου!

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής αντί να προχωράει άναρχα σε υπερδεσμεύσεις χρημάτων για έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας και αριθμού ωφελουμένων, επιβάλλεται να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της Αγίας Μαρίνας (μια μοναδικά όμορφης αλλά υποβαθμισμένης γειτονιάς της Ηλιούπολη), έργο για το οποίο ο Δήμος Ηλιούπολης έχει έτοιμη Ολοκληρωμένη και Πρότυπη Μελέτη!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις επόμενες ήμερες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και η συζήτησή μας και ενημέρωσή μου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη σήμερα στην πόλη και που η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει (έργα αντιπλημμυρικά , ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεων κλπ).

Συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου! Η Αττική χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις! Η Αττική χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και κυρίως αποτέλεσμα! 

Νίκος Χαρδαλιάς.

το διαβάσαμε στο facebook.(εδώ)

Προβλήθηκε 940 φορές