ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ

Εντός των τειχών 07 Φεβρουαρίου 2018

Η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης, πιστή στις διαρκείς αξίες που συμβολίζουν οι προτομές και τα αγάλματα που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, ξεκίνησε με εξειδικευμένο συνεργείο τον καθαρισμό τους και την επαναφορά της αρχικής εικόνας τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι προτομές και τα αγάλματα που λειτουργούν ως σύμβολα αφύπνισης στις αξίες της Ελληνικής φιλοσοφίας και λογοτεχνίας, της επιστήμης, της προσφοράς στα κοινά και στο δημόσιο συμφέρον, πρέπει να είναι πεντακάθαρα έτσι ώστε με λαμπρότητα να μεταδίδουν τα μηνύματα της αναγνώρισής τους.

Τα αγάλματα στις περιπτώσεις που είναι εφικτό μεταφέρονται σε ειδικό εργαστήριο και μέσα από μια ειδική επεξεργασία, για να μην φθείρεται ή αλλοιώνεται η αρχική τους μορφή, καθαρίζονται και συντηρούνται για να επανατοποθετηθούν στην αρχική τους κατάσταση.

Η έναρξη έγινε με την προτομή του Πλάτωνα και θα συνεχιστεί σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται παρέμβαση.
Έτσι η Ηλιούπολη δίνει και πάλι στα σύμβολά της την λαμπρότητα που τους αξίζει και γίνεται μια πόλη που τονίζεται η παράδοση και οι ρίζες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 1467 φορές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες στο Κρυονέρι, την Μεσσηνία και τα Κύθηρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025