Δήμος Καισαριανής Απόκριες 2018: ''Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;''

Στα πέριξ 07 Φεβρουαρίου 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αποκριών για μικρούς και μεγάλους.

Πρώτος σταθμός στις εκδηλώσεις η Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στα ΚΑΠΗ της πόλης μας. Εκεί θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με φαγητό, ποτό και μουσική. Την έναρξη θα πραγματοποιήσουν τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, όπου θα αναβιώσουν μέσα στους δρόμους της πόλης το παραδοσιακό έθιμο «Κουδουνάδες» καταλήγοντας στις 12 το μεσημέρι στα ΚΑΠΗ σηματοδοτώντας την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Σειρά έχουν οι μαθητές της πόλης μας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ στο Σκοπευτήριο. Ο Δήμος Καισαριανής και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Καισαριανής θα έχουν διαμορφώσει στίβους μάχης και οι ομάδες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα διαγωνιστούν μεταξύ τους διεκδικώντας το έπαθλο!

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές γειτονιές, την πλατεία Αλεξάνδρου, το πάρκο 2ας Μαΐου και τα Γυμνάσια της πόλης, όλοι οι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου» και θα ξεκινήσουν την παρέλασή τους, που θα καταλήξει στην πλατεία «Δημάρχου Π. Μακρή» για να χορέψουν σε ξέφρενους χορούς ως αργά.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. στο πάρκο Αϊ Γιάννη στα Ξύλινα. Όλοι οι Καισαριανιώτες και οι Καισαριανιώτισσες θα γιορτάσουμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» όπως κάθε χρόνο για δεκαετίες τώρα, με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στο χώρο.

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για να ξεφαντώσουμε στους ξέφρενους και ανατρεπτικούς αποκριάτικους εορταστικούς ρυθμούς. 

Προβλήθηκε 1140 φορές

Καλλιθέα: Χειροπέδες σε καθηγήτρια που πουλούσε ναρκωτικά σε μαθητές - Εντοπίστηκαν συσκευασίες νάιλον και ποσότητα κάνναβης

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν περίεργες κινήσεις δύο ατόμων σε πάρκο της περιοχής, έπειτα από έλεγχο διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μαθητή και καθηγήτρια, μέσα στην τσάντα της οποίας βρέθηκαν ναρκωτικά

 Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη: ''για όσα ονειρεύονται τα παιδιά είμαστε κοντά τους''.

Για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Καλοριφέρ ''εξερράγη'' σε σχολείο - ''Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα''

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού για επικίνδυνο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Υμηττού, όπου σώμα καλοριφέρ εκτόξευσε καυτό νερό υπό πίεση μέσα σε αίθουσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικού.