Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (www.topontiki.gr)

Να το πάρουμε από την αρχή: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει καταργήσει τον κατάπτυστο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. (Εμπνεύσεως – κατά την τρέχουσα μορφή του – Βενιζέλου. Γίγας ο Μπένυ! Τώρα ο ίδιος του ο νόμος του βγάζει τη γλώσσα! Γκροτέσκ αλλά συμπαθητικό γκροτέσκ, όταν το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται).

Η κυβέρνηση θα έπρεπε λοιπόν να έχει καθαιρέσει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Ήταν στις άμεσες προεκλογικές εξαγγελίες της, πριν ο Τσίπρας αρχίσει να κάνει τον Νουρέγιεφ στις κωλοτούμπες. Επίσης κάτι τέτοιο δεν θα είχε δημοσιονομικό κόστος (αντιθέτως θα είχε τεράστιο δημοσιονομικό όφελος) και ανεκτίμητο ηθικό κέρδος, διότι το κοινό περί κάθαρσης αίσθημα θα έβρισκε επιτέλους το δίκιο του.

Φθηνές δικαιολογίες ότι η κατάργηση του εν λόγω νόμου προϋποθέτει τη Συνταγματική Αναθεώρηση σκοντάφτουν πάνω στην ισχύ των δύο τρίτων της Βουλής. Όμως αυτή την ισχύ ο Τσίπρας τη χρησιμοποίησε μόνον για να υπερψηφισθεί το Τρίτο Μνημόνιο νομιμοποιώντας έτσι τα δύο προηγούμενα, διότι ούτε το Μνημόνιο Παπανδρέου, ούτε το Μνημόνιο Σαμαρά είχαν υπερψηφισθεί από τα δύο τρίτα της Βουλής, πράγμα εκ των ων ουκ άνευ, διότι αυτά τα δύο Μνημόνια άλλαζαν το διεθνές status της χώρας και την υπήγαγαν υπό Καθεστώς Εντολής.

Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε, για τον Τσίπρα, και η αθέτηση προεκλογικών εξαγγελιών, και η παραβίαση του Συντάγματος. Ο άνθρωπος που θα έσκιζε τα Μνημόνια δεν τσαλάκωσε καν τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Τον άφησε κι αυτόν να επαφίεται στο… φιλότιμο των… Εταιρειών.

Πριν λοιπόν να μιλήσουμε για το σκάνδαλο Novartis (τον τρόπο δηλαδή με τον οποίον δουλεύουν όλες οι πολυεθνικές), να θυμηθούμε πάνω στις δάφνες τους αναπαύονται στα θυμαράκια περιώνυμα και δυσώνυμα σκάνδαλα, όπως του Χρηματιστηρίου, των υποβρυχίων και λοιπών εξοπλιστικών, της Siemens και άλλων πολλών.

Με τη Novartis η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καλά. Φαίνεται σαν η υπόθεση να είναι δομημένη σε σαθρές βάσεις – ας μην βιαζόμαστε, όμως, θα δείξει!

Πάντως όσα έχουν φανεί ώς τώρα, έχουν αποδείξει ότι ο κ. Πολάκης έχει την ικανότητα να χώνει τη μούρη του μέσα στις κουκούλες, ότι στο ωράριο του κ. Τζανακόπουλου περιλαμβάνεται κι ένα πρωινό εσπρεσάκι στρέτο στον Άρειο Πάγο καθώς και ότι ο κ. Κοντονής διαθέτει κρυστάλλινη σφαίρα που (προς τιμήν του) δεν χρησιμοποιεί για να σαρώνει στις φοροκληρώσεις του (κατά δήλωσίν του) κ. Τσαλακωμένου.

Όπως και να ’χει, ενώ στην αρχή φάνηκε ότι η κυβέρνηση (δηλαδή η κατά κύριον Παπαγγελόπουλο Δικαιοσύνη) βγαίνει διά του σκανδάλου Novartis στο τεραίν με γκολ από τα αποδυτήρια, κάνα δύο - τρία αυτογκολάκια της τα έχουν ήδη χώσει τα πουλέν της.

Ήδη η κυβέρνηση Καρανίκα φαίνεται να ανακρούει πρύμναν προς το σοβαρότερο (αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό για εκείνους που νόμισαν ότι η απαγκίστρωση από το Σκοπιανό μπορεί να ’ναι μια εύκολη υπόθεση αντιπερισπασμού). Ως φαίνεται το πικρό ποτήρι (και) αυτής της υπόθεσης θα το πιούμε σταλιά - σταλιά κινέζικα, ήδη ο κ. Ζάεφ δεν βλέπει για ποιο λόγο θα πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της FYROM.

Δεν πάμε καλά και προτείνω να μετοικήσωμεν όλοι στην ΕΡΤ εις αναζήτησιν νέας πατρίδας. Εκεί, στη χώρα ου μην αλλά και παράδεισον της ΕΡΤ όλα βαίνουν κατ’ ευχήν: η οικονομία, η κάθαρση, τα εθνικά λεγόμενα θέματα, η απασχόληση, οι μισθοί, τα ομόλογα, τα πάντα! Ούτε ο Πήτερ Παν στη Χώρα του Πουθενά, τέτοια ευτυχία!

Αλλά όχι μόνον στην ΕΡΤ, τα ίδια και στην «Αυγή»! Η οποία έγραφε προ ημερών διά της χειρός καλού (όντως) συναδέλφου ότι πλέον: «Η ελληνική Δεξιά για πρώτη φορά δεν εκπροσωπεί τη Δύση, αλλά ευνοεί τη ρωσική πολιτική»!!! Χαράς ευαγγέλια κοσμοϊστορικά και κάργα γεωστρατηγικά! Η ελληνική Δεξιά δεν εκπροσωπεί πια τη Δύση, την εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ επιπροσθέτως εκπροσωπεί στη Δύση και την ελληνική Δεξιά! Ήτοι: μέσα πάμε καλά (ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη Δύση) κι έξω πάμε καλύτερα (ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί στη Δύση την ελληνική Δεξιά).

Μπερδεύομαι λίγο, αδέρφια, και ζαλίζομαι, ευτυχώς που απέκτησε κυβέρνηση η Γερμανία κι έχουμε πάλι μια κάποια σταθερότητα στην Ελλάδα. Εκτός κι αν κάνει πάλι καμιά μαλακία ο κ. Πολάκης…

e-mail: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 216 φορές

Ο τσαμπουκάς (αρχηγός;) που εκλιπαρεί (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Ετυμολογικά, το ρήμα «εκλιπαρώ» προέρχεται από την σύνθεση του «εκ» και του «λιπαρός». Λιπαρός είναι ο καλυμμένος με λάδι ή λίπος, αυτός που γλιστράει, ο άπιαστος, ο γλίτσας. Ο Μπαμπινιώτης τα γράφει αυτά. Το «εκλιπαρώ» ως συνθετικό ρήμα, σημαίνει «παρακαλώ ικετευτικά». Βρε τον τσαμπουκά τον Αλέξη λοιπόν.

Το δούλεμα ως διακυβέρνηση (του Στάθη)

Κυρία, δημοσιογράφος - χρονογράφος, που τα τελευταία τριάντα χρόνια αντιμετωπίζει την πολιτική σαν να είναι φολκλόρ και τη ζωή ως μια ενδιαφέρουσα κατάσταση για την αλαζονεία του μικροαστικού μικρομεγαλισμού, έγραφε τις προάλλες σε αντιπαθή (στη θεία Φωτούλα) εφημερίδα μια γλυκερή ωδή στην πλατεία Θεάτρου – πώς εξανθρωπίσθηκε και πώς μετατράπηκε σε όαση γλυκύτητος, απλώς με μια - δυο «δράσεις».

Έχει δίκιο ο Πολάκης (Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Σε πείσμα όσων επιτίθενται στον υφυπουργό Υγείας κ Πολάκη, η στήλη επικροτεί την πρότασή του για φυλακίσεις πολιτικών που παρανομούν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Προτείνω, μάλιστα, να ξεκινήσουμε από τα πιο φρικαλέα περιστατικά.

Μένουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γατζωμένοι στην εξουσία, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας. (του Τάκη Διαμαντόπουλου)

Και μαζί και χώρια, που λέει και ο λαός. Αυτό ισχύει για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα -Καμμένου, που τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ με αντικείμενο τις σχέσεις των δυο πλευρών με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας.

Με αυτή τη γλώσσα Κύριοι, ή σύντροφοι ή συναγωνιστές ή συμπολίτες δεν πάμε πουθενά! (του Γιώργου Μπαλτά)

Διαβάζω στην ανακοίνωση πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης : «οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 80 ΚΑΤΩ από την αποφασιστική καθοδήγηση της δημοτικής αρχής του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Δημήτρη Κιντή».