Η διακήρυξη αυτή απευθύνεται σε περιβαλλοντικούς φορείς, κινήσεις και κινήματα που στο πεδίο δράσης τους περιλαμβάνουν την προστασία ενός ή περισσότερων ρεμάτων και πιστεύουν, όπως οι ήδη υπογράφοντες, οτι ο προγραμματισμός κοινών ενεργειών και δράσεων, θα βοηθήσει τις μέχρι τώρα μεμονωμένες προσπάθειές μας, για την προστασία των υδατορεμάτων.

Αφορμή για τη συνεργασία αυτή ήταν οι καταστροφικότατες πλημμύρες στη Νέα Πέραμο και στη Μάντρα Αττικής.

Οι αιτίες όμως είναι πολλές και στηρίζονται στους συνεχείς σχεδιασμούς της πολιτείας για τη διαχείριση των ρεμάτων με τρόπους καταστροφικούς για τα οικοσυστήματά τους, αυξάνοντας επιπλέον τον πλημμυρικό κίνδυνο για τις πόλεις που διασχίζουν και μερικές φορές με κίνδυνο μόλυνσης των υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατροφική αλυσίδα!

Οι πλημμύρες είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Οι καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών όμως, είναι κυρίως αποτέλεσμα διαχρονικών κυβερνητικών επιλογών στην Ελλάδα, που συνεχίζονται και από την σημερινή κυβέρνηση, και λιγότερο της κλιματικής αλλαγής. Επιλογών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον προς όφελος οικονομικών συμφερόντων.

Η Πικροδάφνη, το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, το Δασαμάρι, ο Ποδονίφτης, η Ρεματιά Χαλανδρίου Πεντέλης, το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στην Ακαδημία Πλάτωνος, το ρέμα Σαπφούς στην Αγία Παρασκευή, το ρέμα στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό και πολλά άλλα ζητούν τη δική μας συμβολή, προσπάθεια, τον αγώνα μας για να σωθούν! Και μαζί με αυτά να σωθούμε κι εμείς!

Διαβάστε το κείμενο της Διακήρυξης ΕΔΩ

Μπορείτε να προσυπογράψετε στέλνοντας την επωνυμία ή τον διακριτικό τίτλο του συλλόγου, το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και τηλέφωνο) με email ή με μήνυμα στο messenger


Ευαγγελία Δημητρίου

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 875 φορές