Η ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων από τους κηδεμόνες τους είναι πολύ σημαντική και μαζί με την υπεύθυνη κηδεμονία μπορεί να συμβάλλει στην εξάλειψη του δραματικού φαινομένου των αδέσποτων ζώων στους δρόμους των πόλεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Ν. 4039/2012, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς υποχρεούνται να μεριμνούν για την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να προσκομίσουν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου (Γραφείο Πρωτοκόλλου) αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπάκι) του ζώου τους ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στο κεντρικό e mail του Δήμου μας: [email protected]

Οι κηδεμόνες ζώων που δεν έχουν φροντίσει για την ηλεκτρονική σήμανση του ζώου τους παρακαλούνται να το κάνουν άμεσα με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο τους. 

Πηγή: www.notia.gr

Προβλήθηκε 707 φορές

Ζωγράφου: Συνελήφθησαν δυο άνδρες με πάνω από 87 κιλά κάνναβη στην κατοχή τους

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από αστυνομικούς της Υ.Π.Π.Ι., εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι σε οδό στην περιοχή του Ζωγράφου να κατέχουν συνολικά 15 κιλά και 230 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) διαχωρισμένα σε 150 συσκευασίες με σκοπό την άμεση διακίνηση.