Τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης επισκέφθηκε ο Νίκος Παππάς

Στα πέριξ 16 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη στο «Σπίτι του Αγωνιστή» πραγματοποίησε σήμερα ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη

Ο διεθνής αθλητής έτυχε θερμής υποδοχής από τους φιλοξενούμενους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού και της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που τον υποδέχθηκαν στη σάλα του εστιατορίου, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κ. Μαραγκουδάκης, επισήμανε ότι «χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ σήμερα και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια στις επισκέψεις του και να ‘ρχεται όποτε θέλει. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του και νέες επιτυχίες».

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος του «Σπιτιού του Αγωνιστή» ανέλυσε στον διεθνή μπασκετμπολίστα την ιστορία του Ιδρύματος που φιλοξενεί ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα, που στόχο έχει την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού - δημοκρατικού αγώνα του λαού μας. Αγωνιστές που πολέμησαν και τσάκισαν τον φασισμό και τον ναζισμό στη χώρα μας.

Επισήμανε ότι το «Σπίτι του Αγωνιστή» λειτουργεί χάρη στις προσφορές των εργαζομένων, του λαού αλλά και τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ο Ν. Παππάς ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους αγωνιστές, ενώ του προσφέρθηκε μια συλλογή ποιημάτων που είχαν γραφτεί στις φυλακές Αβέρωφ από φυλακισμένες αγωνίστριες, δώρο που δέχτηκε με μεγάλη χαρά, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους αγωνιστές που φιλοξενούνται στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Πηγή πληροφοριών: 902.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ"

Ομήρου 35, Αγ. Δημήτριος  

Προβλήθηκε 1327 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.