Με ελπίδα να βρεθούν παπαδιές (Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.)

Εντός των τειχών 14 Μαρτίου 2018

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ιερέας; Αυτή ήταν μια από τις 15 ερωτήσεις τις οποίες προετοίμασαν κορίτσια στην ηλικία της εφηβείας, για να απευθύνουν στους ιερείς της ενορίας τους.

Όπως κάθε χρόνο στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως οι ενορίτες προσκλήθηκαν από άμβωνος, αλλά και από το εβδομαδιαίο ενοριακό φυλλάδιο, σε μία εβδομάδα ιδιαίτερης προσευχής για υποψηφίους κληρικούς, μοναχούς και πρεσβυτέρες.

Την φετινή χρονιά οργανώθηκε στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής, μία συνάντηση επικοινωνίας με έφηβες κοπέλες, οι οποίες υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου καθώς και τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό και από τους οποίους έλαβαν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Οι κληρικοί ευχήθηκαν να δίνει ο Θεός φώτιση σε νέες, να επιλέγουν τον δρόμο της συζυγίας ως πρεσβυτέρες αλλά και τον μοναχισμό, ενώ στο τέλος παρέδωσαν στα κορίτσια από ένα μικρό αναμνηστικό για να τους θυμίζει αυτή τη συνάντηση.

Ήταν ένα δίπτυχο με την εικόνα του Εσταυρωμένου και το ερώτημα για ποιον σταυρώθηκε; Την απάντηση την λάμβαναν από τον καθρέφτη που περιείχε εσωτερικά το δίπτυχο.

Το πρωί της Κυριακής, στην Θεία Λειτουργία είχε αναπεμφθεί ειδική δέηση για τους Ιερόπαιδες, οι οποίοι έλαβαν και αναμνηστική ευλογία αναμένοντας και την προγραμματισμένη συνάντηση τους εκτός ναού, για να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι άμιλλας

Δείτε: http://www.agmarina.gr/system/files/FYL%204-3-18.pdf

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Προβλήθηκε 2271 φορές

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!! ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 11.00 – 13.30 για την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης θέλοντας να επιβάλλει “ΣΙΓΗ νεκροταφείου”, εκφοβισμό και τρομοκρατία παρέπεμψε την ΠΡΟΕΔΡΟ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας στο πειθαρχικό συμβούλιο με ποινή την στέρηση πάνω από 3 μισθούς …….

Ακούει κανείς; ''Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης - τα λεωφορεία του Σχολείου είναι ακινητοποιημένα -  τα παιδιά παραμένουν έκτος σχολικού πλαισίου''

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί με τα σχολικά μας λεωφορεία , των οποίων την ευθύνη, την διαχείριση και την συντήρηση έχει αποκλειστικά ο δήμος Ηλιούπολης.