Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε μέτωπα στον Αυλώνα Αττικής, Ηλεία, Αχαία και Κρήτη.

Η πυρκαγιά στον Αυλώνα συνεχίζει να αναζωπυρώνεται και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ο ΣΚΑΙ μεταδίδει πως οι φλόγες βρίσκονται κοντά στη μονή Στουδίου.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 12μελές πεζοπόρο τμήμα, ενώ λόγω σκότους έχουν αποσυρθεί δύο αεροσκάφη που έκαναν ρίψεις νερού από αέρος.

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

 

Φωτιές και στη Στερεά Ελλάδα

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Σέτα Ευβοίας, στο Αλιβέρι. Σύμφωνα με το tvstar η φωτιά που καίει δάσος δόθηκε υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική.

Μία ακόμη εστία καίει σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στη Μακρακώμη και τη Σπερχειάδα. Εκεί βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Μακρακώμη και την Λαμία αφού οι φλόγες εκτείνονται σε μεγάλη έκταση.

Ηλεία: Κόλαση πυρός στην Πηνεία, σε Άγναντα – Ανθώνα

Στην Ηλεία καίνε πέντε εστίες φωτιάς. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα στα Άγναντα και τον Ανθώνα. Η φωτιά πλησιάζει και απειλεί προς την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι από νότιες διευθύνσεις.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας, Γιάννη Πετρούτσο.

Τρεις συλλήψεις

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει πως συνελήφθησαν σήμερα από Ανακριτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρεις Ελληνες 68 ετών, 34 ετών και 70 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στον Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

Οι προαναφερόμενοι με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου θα οδηγηθούν αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ενώπιόν του.

Μεγάλη φωτιά στις Στρόβλες Κισσάμου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και στις Στρόβλες Κισσάμου, καθώς η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα με το cretapost, στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 22 πυροσβέστες ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως μέσα σε λίγη ώρα η πυροσβεστική είχε ν’ αντιμετωπίσει άλλα τρία πύρινα μέτωπα τα οποία όμως αυτήν την ώρα βρίσκονται σε ύφεση.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στο Μουρί Κισάμου, στο Λάστρο και τον Ξηρόκαμπο Σητείας.

Πυρκαγιά και στο Μαζαράκι

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρες επιχείρησαν στο Μαζαράκι Αχαΐας, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε ρεματιά. Ταυτόχρονα πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να επέμβουν και σε ακόμα μία φωτιά, αυτή την φορά σε χωράφι στο Γομοστό.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 963 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.