Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

για άτομα με Αναπηρία στις Η.Π.Α.

Νίκος Πατεράκης

Είμαι Παραολυμπιακός αθλητής - Πρωταθλητής Ελλάδος, στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Ζητώ την στήριξη σας, για να μπορέσω να συμπληρώσω μέρος των εξόδων συμμετοχής μου για να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ στο Seboygan του Wiskonsin των ΗΠΑ (Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, πανιά, έξοδα συμμετοχής) 15-23/09/18.

Λίγα λόγια για μένα

Ξεκίνησα την Ιστιοπλοΐα το 2004 μετά από μια μακρά επιτυχημένη αθλητική πορεία στη κολύμβηση με πολλές παγκόσμιες και διεθνείς διακρίσεις τόσο στη πισίνα όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

Έχω λάβει μέρος σε δυο Παραολυμπιακους αγώνες (ΑΘΗΝΑ 2004 και ΠΕΚΙΝΟ 2008) κατακτώντας την 8η και 7η θέση αντίστοιχα με το τριθέσιο σκάφος τύπου sonar.

Επίσης έχω λάβει μέρος σε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο το 2015 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και πολλούς διεθνείς αγώνες με πλήθος διακρίσεων.

Από το 2009 αγωνίζομαι στο μονοθέσιο σκάφος 2,4 mr μια πολύ απαιτητική κατηγορία σκαφών μιας και συμμετέχουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι από όλο το κόσμο σε σχεδόν επαγγελματικό επίπεδο.

Η βασική διαφορά της Ιστιοπλοΐας από τα άλλα αθλήματα είναι ότι ο ιστιοπλόος αθλητής χρησιμοποιεί αναγκαστικά πολύ εξειδικευμένο υλικό υψηλού κόστους για να προπονηθεί και να αγωνιστεί, όπως το σκάφος, τα πανιά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σχοινιά και ρουχισμό.

Επίσης χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσεις (πατέντες) για να μπορεί ο αθλητής με αναπηρία να λειτουργήσει σωστά το σκάφος.

Στην περίπτωση μου, κάνω όλους τους χειρισμούς με ένα μόνο χέρι.

Οι διεθνείς αγώνες, όπως Παγκόσμιοι, Πανευρωπαϊκοί και άλλοι απαιτούν τουλάχιστον δώδεκα μέρες αγωνιστικής δράσης καθώς και προπόνησης στην εκάστοτε θαλάσσια περιοχή.

πατήστε εδώ και κάντε την προσφορά σας. 

Προβλήθηκε 1648 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής