ΚΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν την εισβολή ασφαλίτη στο 1ο Γυμνάσιο

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίου Δημητρίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλουν την «εισβολή ασφαλίτη στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου (Στρογγυλό) Αγ. Δημητρίου και την επίθεση σε μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου τη Δευτέρα 19/3/2018.

Αφορμή ήταν η κατάληψη των μαθητών λόγω της επιβολής πληθώρας αποβολών εκδικητικού χαρακτήρα. Καταγγέλλουμε και την απαράδεκτη στάση του διευθυντή του Γυμνασίου, ο οποίος ενώ ήταν παρών στο περιστατικό, όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά με την ανοχή του εκτυλίχθηκε η επίθεση του ασφαλίτη», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Επισημαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων και προσθέτουν ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, ούτε τυχαίο:

«Δεν συγχωρούν

ότι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Στρογγυλού συμμετέχουν ενεργά, μαζικά και οργανωμένα στο μαθητικό κίνημα.

ότι οι καθηγητές απαιτούν το αυτονόητο, δηλαδή μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς βαθμούς. Γι' αυτό τα ΜΑΤ τους χτύπησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες πριν, στέλνοντας δύο καθηγητές στο νοσοκομείο.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση έχουν οι γονείς και οι παππούδες των μαθητών, είτε με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, είτε στους δρόμους του αγώνα», υπογραμμίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και καλούν τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι στην τρομοκρατία, τους γονείς να απομονώσουν εκείνους τους λίγους, αλλά επικίνδυνους, που επικροτούν και επιδιώκουν την καταστολή ακόμα και μέσα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν μαζί με τους γονείς και τους μαθητές για να δοθούν λεφτά για την Παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει κ.λπ.

Πηγή: www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 1540 φορές