Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 30 Μαρτίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια μέρα η Ομοσπονδία προγραμματίζει συγκέντρωση στις 13.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις απολύσεις «χιλιάδων συνάδελφων επικουρικών και συμβασιούχων που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν «μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν» και καλούν την κυβέρνηση να «εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δε θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (το διαβάσαμε στο: www.zougla.gr) 

Προβλήθηκε 370 φορές

Υπουργείο Υγείας: Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής απαγορεύεται το κολύμπι

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

O αλγόριθμος - «αντίδοτο» στον κορωνοϊό: Οι «γονείς» της EVΑ μιλούν στο «Βήμα»

Η ομάδα των ελλήνων και ξένων επιστημόνων, η οποία δημιούργησε τον αλγόριθμο βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών της χώρας, μιλά αποκλειστικά στο ΒΗΜΑ-Science, αποδεικνύοντας ότι αν… δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε!

Ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε μια μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία.