Εφιάλτης έχουν γίνει για τους ηλικιωμένους οι σπείρες κακοποιών οι οποίοι εμφανίζονται υποδυόμενοι διάφορες ιδιότητες, προκειμένου να μπουν στα σπίτια τους και να τους κλέψουν.

Το τελευταίο διάστημα τα νότια προάστια έχουν αναστατώσει τρεις Ρομά, οι οποίοι κινούνται με ένα λευκό βαν, στο οποίο έχουν τοποθετήσει επιγραφές που δείχνουν ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Με το πρόσχημα της επισκευής ασανσέρ ή της διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος οι δράστες καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι του ανυποψίαστου θύματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εγκλωβίσει ηλικιωμένους στο ασανσέρ και τους έχουν αρπάξει δια της βίας όσα χρήματα έχουν στις τσέπες τους. Οι περιοχές που προτιμούν οι συγκεκριμένοι κακοποιοί είναι κυρίως το Παλαιό Φάληρο και οι κοντινές γειτονιές.

Σύμφωνα με την Espresso, οι τρεις Ρομά αναζητώντας υποψήφια θύματα περιμένουν έξω από τράπεζες τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις και ακολουθούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους μέχρι την πολυκατοικία όπου διαμένουν, οπότε και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Πηγή πληροφοριών: Espresso (το διαβάσαμε στο enikos.gr) 

Προβλήθηκε 1173 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.