Μια νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Ηλιούπολης και στην καθαριότητα καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με έμφαση στην διαλογή στην πηγή που θα δώσει μια νέα διάσταση στις δυνατότητες των υπηρεσιών αλλά και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά του Δήμου αναπτύσσονται πράσινα σημεία, μπαίνουν στόχοι, δημιουργούνται νέες υπηρεσίες και μπαίνουν τα θεμέλια για νέα συστήματα που θα οδηγήσουν στην εκ θεμελίων αλλαγή της ποιότητας των υπηρεσιών καθαριότητας, θα μειώσουν δραματικά το κόστος και τα τέλη καθαριότητας και θα δημιουργήσουν μια νέα οικολογική αντίληψη στους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση για την συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης WI-FI FOR EUROPE. Ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει την πλήρη δικτύωση πολιτών και υπηρεσιών σε όλη την Ηλιούπολη και παράλληλα και την εφαρμογή νέων υπηρεσιών τηλεματικής, όπως ο έλεγχος των θέσεων στάθμευσης, της κατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και την παρακολούθηση της κατάστασης των κάδων και της ανακύκλωσης.

Στην ίδια κατεύθυνση προσέγγισης της Έξυπνης Πόλης του μέλλοντος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης που αφορά «Δαπάνες εγκατάστασης και λειτουργίας του προγράμματος τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης»

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου παθήσεων δημοτών στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων μέσω της προληπτικής ιατρικής.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 604 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  - Άμεση και έγκαιρη παράταση όλων των συμβάσεων ''Covid-19''

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - μαζί με την επιτροπή αγώνα εργαζομένων με συμβάσεις λόγω “covid” - παρέμβηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ζητώντας την παραμονή όλων των συμβασιούχων στη δουλειά και την λήψη ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ.

Δήμοι, φορείς ζήτησαν ''μερίδιο'' από τον Υμηττό

H αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος του 2011 για τον Υμηττό είναι επιβεβλημένη, καθώς το 2017 επτά δήμοι της περιοχής το είχαν προσβάλει ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και πέτυχαν την ακύρωσή του για το κομμάτι του διατάγματος που αφορά τα όριά τους

Ένα από τα δέκα εισιτήρια για την τελική φάση διεκδικούν οι έφηβοι του Γ.Σ.Ηλιούπολης

Τα 10 εισιτήρια που οδηγούν στην Τελική φάση (6-8 Αυγούστου), διεκδικούν το ερχόμενο τριήμερο (23-25/7) 24 συνολικά ομάδες που μετέχουν στη Β’ φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (Κ17).