Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής της πέρασε η γνωστή εφοπλίστρια Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγος του τέταρτου πιο πλούσιου ανθρώπου στην Ελλάδα και ιδιοκτήτη της Danaos Shipping Γιάννη Κούστα.

Πάνοπλοι άνδρες με καλάσνικοφ στα χέρια εισέβαλαν στη βίλα της οικογένειας τα ξημερώματα του Σαββάτου, κράτησαν ομήρους για αρκετή ώρα τις δύο κόρες της και «απέδρασαν» με λεία η οποία αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα τιμαλφή.

Πρόκειται για μια από τις πλέον «ηχηρές» ληστείες που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στην Αττική, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολυτελής κατοικία της εφοπλίστριας στη Γλυφάδα διαθέτει ιδιωτική φύλαξη, ενώ την ώρα της ληστείας όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν μέσα στο σπίτι!

Νύχτα τρόμου

Πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου. Η Σοφία Γιαννικοπούλου βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες της, Αμαλία και Δανάη. Άπαντες κοιμούνται. Τέσσερις πάνοπλοι και αδίστακτοι ληστές, φορώντας full face και κρατώντας καλάσνικοφ, εισβάλλουν στη βίλα από το υπόγειο. Πιάνουν κυριολεκτικά στον ύπνο τον ένοπλο φρουρό, τον οποίο αφοπλίζουν χτυπώντας τον ανελέητα. Από τα σκαλιά του υπογείου ανεβαίνουν στο σπίτι. Αρχικά μπαίνουν στο δωμάτιο της Αμαλίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους δράστες τής κολλάει το καλάσνικοφ στον κρόταφο. Την πηγαίνει «συνοδεία» στο υπνοδωμάτιο της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Απειλεί την εφοπλίστρια ότι, σε περίπτωση που δεν τους παραδώσει ολόκληρο τον «θησαυρό» του σπιτιού, τότε θα συμβούν τα χειρότερα. Επικρατεί πανικός!

Η πρώην σύζυγος του βαθύπλουτου πλοιοκτήτη, με τον οποίο βρίσκεται σε σφοδρή αντιδικία για το θέμα της περιουσίας και όχι μόνο, αναγκάζεται να τους οδηγήσει στα χρηματοκιβώτια του σπιτιού. Οι ληστές φέρονται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέσα στην οικία βρίσκονται μετρητά αλλά και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στην κατάθεσή της η Σοφία Γιαννικοπούλου αναφέρει ότι δύο από τους ληστές χυδαιολογούν με αισχρές εκφράσεις και την απειλούν συνεχώς πως σε περίπτωση που δεν τους δώσει όλα όσα έχει, τότε θα συμβούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούνται σε τρία συνολικά χρηματοκιβώτια τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα στο σπίτι.

«Αρπάζουν» μετρητά αλλά και πολύτιμα κοσμήματα (αλυσίδες, ρολόγια κ.λπ.) της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αλλά και των δύο κοριτσιών.

Στη συνέχεια εξαφανίζονται με συνολική λεία η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Χτύπημα εκ των έσω;

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στην «ΜΠΑΜ» ότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε από επαγγελματίες οι οποίοι πιθανότατα είχαν πληροφορίες εκ των έσω για το τι ακριβώς «κρύβεται» μέσα στη βίλα της Γλυφάδας.

«Προφανέστατα είχαν την πληροφόρηση ότι υπάρχουν χρηματοκιβώτια με μετρητά αλλά και πολύτιμα κοσμήματα. Επίσης, γνώριζαν το σημείο στο οποίο έπρεπε να χτυπήσουν και συγκεκριμένα στο υπόγειο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εκτιμούν, συνεπώς, ότι κάποιος ή κάποιοι από τους δράστες ίσως είχαν στο παρελθόν εισέλθει εντός της πολυτελούς οικίας και είχαν καταγράψει τη λεία. «Σε διαφορετική περίπτωση ίσως είχαν και άλλους συνεργούς από το περιβάλλον της οικογένειας» καταλήγουν.

Ράκος οι δύο κόρες, «άφαντος» ο εφοπλιστής

Η επόμενη ημέρα φέρει τα μέλη της γνωστής οικογένειας να τελούν σε κατάσταση πλήρους σοκ. Κυρίως οι δύο ανήλικες κόρες της Σοφίας Γιαννικοπούλου αδυνατούν να συνέλθουν από τη θέα των οπλισμένων ληστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Κούστας. Ο ίδιος όμως μέχρι στιγμής εμφανίζεται να μην έχει δώσει σημάδια ζωής, να μην έχει καν ενδιαφερθεί, παρά το γεγονός ότι έχει σταλεί σχετική ενημέρωση και στο ιδιαίτερο γραφείο του στη ναυτιλιακή εταιρεία.

Είναι γνωστό, άλλωστε, τοις πάσι ότι ο Έλληνας κροίσος έχει επιλέξει να μη διατηρεί καμία επικοινωνία τόσο με την εν διαστάσει σύζυγό του όσο και με τις δύο κόρες του από τη στιγμή που «μπήκε» στη ζωή του η κατά πολύ νεότερή του καλλονή Δήμητρα Μέρμηγκα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί στο κοσμοπολίτικο Σορέντο της Ιταλίας στις 22 Ιουνίου 2018, παρουσία αρκετών προσώπων της παγκόσμιας εφοπλιστικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

http://www.ereportaz.gr

Προβλήθηκε 1354 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.