του Θάνου Πασχάλη (www.newpost.gr)

Το «νερό νεράκι» ίσως χρειαστεί να πουν αρκετοί κακοπληρωτές και αδιάφοροι καταναλωτές που σκοπίμως καθυστερούν επί χρόνια να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο τα ανεξόφλητα χρέη τους.

Στη στρατηγική του σκληρού κυνηγητού αυτής της κατηγορίας των πελατών στοχεύει η εισπρακτική πολιτική της ΕΥΔΑΠ που από την περασμένη άνοιξη άρχισε να προχωρεί σε διακοπές παροχών νερού προκειμένου να στείλει το μήνυμα της μη ανοχής στους ασυνεπείς πελάτες της.

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της επιχείρησης τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη πελατών της φτάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, παρότι τον τελευταίο χρόνο σημειώνεται πρόοδος στις ανεξόφλητες οφειλές καθώς αρκετοί καταναλωτές έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις και διακανονισμούς των οφειλών τους.

Στο στόχαστρο της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται περίπου 700 οικιακοί και όχι μόνο καταναλωτές οι οποίοι της οφείλουν άνω των 10.000 ευρώ έκαστος.

Εναντίον τους έχουν ληφθεί ακόμη και μέτρα του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ενώ έχει επιστρατευτεί και ομάδα νέων δικηγόρων ασκώντας νομικά μέτρα εναντίον τους.

Τελείως διαφορετική από την άλλη είναι η στάση της ΕΥΔΑΠ σε όσους καταναλωτές αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους.

Με απόφαση της εταιρείας διαγράφηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη 560.000 ευρώ που είχαν δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους οποίους παρέχεται πλέον νερό με έκτακτο ειδικό τιμολόγιο. 

Προβλήθηκε 632 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής