3 Απριλίου 2018

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τα έργα διευθέτησης – οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, εγκρίθηκε η Μελέτη και τα έργα που απαιτούν την αποψίλωση 15 χλμ εκατέρωθεν της κοίτης (συνολικά 30 χλμ) αυτοφυούς παραρεμάτιας βλάστησης και συγκεκριμένα 1.439 δέντρων, η πλειοψηφία των οποίων είναι αιωνόβια υδροχαρή δέντρα όπως πλατάνια, ιτιές, λεύκες κλπ.

Από την Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ. (Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας), εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, που αποτυπώνει μια τραγική αλήθεια:

την προειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ψηφιστεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου και να μη λάβει ουδόλως υπ' όψιν:

τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ίδιας Περιφέρειας, η οποία έθετε πολύ σοβαρούς όρους προκειμένου να γίνει δεκτή,

την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της, έθετε τον ουσιαστικό όρο της διατήρησης της φυσικής βλάστησης του ρέματος στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ο όρος αυτός παραβιάζεται κατάφορα από τη Μελέτη, η οποία αποψιλώνει πλήρως 15 χλμ εκατέρωθεν της κοίτης (συνολικά 30 χλμ) αυτοφυούς παραρεμάτιας βλάστησης και συγκεκριμένα 1.439 δέντρα, η πλειοψηφία των οποίων είναι αιωνόβια υδροχαρή δέντρα όπως πλατάνια, ιτιές, λεύκες κλπ.,

το αίτημα αναβολής της συζήτησης που έθεσαν τόσο περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, λόγω έλλειψης επαρκoύς χρόνου για τη μελέτη των στοιχείων και των μελετών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να κριθεί αντικειμενικά η ΜΠΕ.

Από την Παράταξη της κ. Δούρου "Δύναμη Ζωής" καταψήφισε τη ΜΠΕ ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγώτης Πατσαβός. 

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

Ευαγγελία Δημητρίου

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

Προβλήθηκε 617 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας