Μεγάλη Πέμπτη (του Στάθη)

Αρθρογραφία 05 Απριλίου 2018

Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Εις την είσοδο της τρομερής, άχρονης και αχανούς Μεγάλης Πέμπτης ο αμνός ή ο βοσκός είχαν γράψει : «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα».

Κι έτσι, όσοι έμειναν απέξω, δεν εγνώριζαν τι ήταν και υπήρχε μέσα. Κι απ’ όσους έμπαιναν μέσα ουδείς εξήρχετο ποτέ κι ουδείς ουδέποτε εξήλθε για να πει στους θύραθεν τι ήταν και υπήρχε έσωθεν.

Επωφελούμενοι του μυστηρίου τούτου οι Φύλακες επήραν και εχώρισαν τον ξύπνιο απ’ τον ύπνο, τη ζωή από τον θάνατο, τον εργάτη απ’ τον αφέντη, την πίστη από τη γνώση και το μισό από το άλλο του μισό. Κι έτσι το άρρητο ένα έμεινε άρρητο και το άπειρον πόθος ασίγαστος.

Από την κάννη των όπλων ανθίζει η ελευθερία που η κάννη των όπλων σκοτώνει.

Αύριο, ξημερώνει Μεγάλη Παρασκευή…

email: [email protected] 

Προβλήθηκε 941 φορές

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Ζίου Ζίτσου χτυπάει στην Κρήτη

Σε πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπεται το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού Δύο Αοράκια από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, που αποτελεί το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος για το 2026.

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.