Εξιχνιάστηκαν 17 διαρρήξεις στη Νοτιοανατολική Αττική

Στα πέριξ 11 Απριλίου 2018

Η σύλληψη δύο ατόμων και συγκεκριμένα 25χρονου ημεδαπού και 29χρονου υπηκόου Ρουμανίας, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν άλλες δεκαεπτά (17) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής του Πάσχα (8 Απριλίου 2018), από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, έξω από κατάστημα στην περιοχή του Ελληνικού, από το οποίο είχαν αφαιρέσει, μετά από διάρρηξη, χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ρολόι κ.λπ. αντικείμενα.

Αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας και στη συνέχεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Δευτέρα 9 Απριλίου), ο 25χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, στην ίδια περιοχή.

Από την προανάκριση, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις διακεκριμένων διαρρήξεων – κλοπών.

Από τις περιπτώσεις αυτές, τις δεκατέσσερις (14) διέπραξαν από κοινού, από τις αρχές του 2018, ενώ τις υπόλοιπες τρεις (3,) ο 29χρονος Ρουμάνος, το τελευταίο οκτάμηνο του 2017.

Το πεδίο της παράνομης δράσης των συλληφθέντων προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ), προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων, όπως εστιατόριων, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, μίνι μάρκετ, κομμωτηρίων, περίπτερων κ.λπ., κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους αφαιρούσαν χρήματα από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ. όπως τσιγάρα και είδη καπνού από τα περίπτερα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση.

Επιπλέον, όπως πρόεκυψε, ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Αλίμου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα για την διακρίβωση όλου του πλέγματος της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

www.ereportaz.gr 

Προβλήθηκε 801 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια