Λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις «πείνας», που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα.

Είναι αναγκασμένοι να διαβιούν με αυτά τα εισοδήματα και παραμένουν επί σειρά ετών εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο «σπιράλ» φτώχειας.

Αγγελόπουλος Βασίλης (www.dikaiologitika.gr)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο οι φτωχοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Ειδικότερα, υπολογίζεται από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ότι από το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, περίπου το 30% υποχρεώνεται να δουλεύει για μισθό που κατά μέσο όρο, κυμαίνεται στα 383 ευρώ μικτές αποδοχές. Αυτό σημαίνει ότι μόλις και μετά βίας το καθαρό ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 40% των συνταξιούχων διαβιεί με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Έτσι κατά μέσο όρο, το εισόδημα από κύριες συντάξεις αυτής της κατηγορίας χαμηλοσυνταξιούχων είναι μόλις 370 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας.

Εάν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι η ανεργία αν και μειώνεται την τελευταία διετία, παραμένει… πεισματικά πάνω από το «ψυχολογικό» αλλά και ουσιαστικό όριο του 20%, γίνεται σαφές ότι η φτώχεια επεκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. 

Προβλήθηκε 301 φορές
Η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ»

Η ΚΝΕ «με χαρά ανακοινώνει ότι η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα πάρουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ», το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον».

Πάνος Σκουρλέτης: Με αυτοδιοικητικά κριτήρια οι εκλογικές συνεργασίες στους ΟΤΑ

«Στην Αυτοδιοίκηση θα πρέπει κανείς να επιδιώκει συνεργασίες, αλλά με κάποια αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν μπορεί να πάμε με έναν χοντροκομμένο τρόπο να μεταφέρουμε κάποιες συμμαχικές αντιλήψεις ερήμην των τοπικών ιδιομορφιών και τελικά, ερήμην κάποιων αυτοδιοικητικών προγραμματικών συγκλίσεων.

Φώφη Γεννηματά-αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Θα στηρίξουμε τους «πράσινους» εκλεγμένους δημάρχους

«Εμείς στηρίζουμε τους εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημάρχους και Περιφερειάρχες που στηρίχθηκαν από το χώρο μας, είναι επιτυχημένοι, έχουν τέτοια σχέση με την τοπική και περιφερειακή κοινωνία που είναι φανερό ότι θα ξαναεκλεγούν»