Η Εργατική Πρωτομαγιά οφείλει και πρέπει να είναι εφαλτήριο αγώνων για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, γιατί η εργασία είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων.

Είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και αφύπνισης, σήμερα ο εορτασμός της βρίσκει όλη την Ελληνική κοινωνία για ακόμα μια χρόνια εξαθλιωμένη, και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με ένα αβέβαιο μέλλον.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα για τα συμφέροντα τον εργαζομένων, ημέρα υπεράσπισης του Κοινωνικού Κράτους, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της επαναφοράς του κατωτάτου μισθού, νέων θέσεων εργασίας, για υπογράφει νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας .

Οι εργαζόμενοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε εκείνους που επιβουλεύονται τη λαϊκή κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας και υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα ασέλγησαν πάνω στους εργαζόμενους και στον Όμιλο ΔΕΗ αλλά κάνεις δεν πήρε την απόφαση για την διάλυση της.

Η σημερινή Κυβέρνηση, με κατεπείγουσα διαδικασία ψήφισε στις 25 Απριλίου 2018 νομοσχέδιο που ξεπουλά τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, συνεχίζοντας το ίδιο καταστροφικό έργο των Κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με αυτό τον τρόπο το ηλεκτρικό ρεύμα θα μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας αφού η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 157% από το 2000, ενώ σήμερα το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας

Αποφασισμένοι και ενωμένοι βάζουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει, και είμαστε έτοιμοι και πάλι να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, έχοντας ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον τερματισμό της λεηλασίας του τόπου, από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και από τους διεθνείς τοκογλύφους που μέσω του δανεισμού της χώρας προσπαθούν να επιβάλλουν έναν οικονομικό κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Ας είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Οφείλουμε να ακυρώσουμε στην πράξη , μέσα από συνεχείς αγώνες αυτή την πολιτική ανατρέποντας έτσι την διάλυση της ΔΕΗ.

Συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο Εθνικό έγκλημα κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Νίκος Ντίνος
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλαδικού Συλλόγου Υπάλληλων ΔΕΗ.
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Πανελλαδικού Συλλόγου Υπάλληλων ΔΕΗ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης Υμηττού Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού 

Προβλήθηκε 499 φορές

Δήλωση - Πρόσκληση προς τον Διευθυντή... Λυκείου Ηλιούπολης (του Νίκου Καραβέλου)

Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες. Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.

Φιλανθρωπία με... ξένα κόλλυβα (του Γιώργου Τζεδάκι)

Από το «κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες» φτάσαμε στο «κρίσιμο το επόμενο δίμηνο». Άντε, με το καλό και στο… κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια! Ο πρωθυπουργός, πάντως, είναι ευχαριστημένος με τους… 8000 και πλέον νεκρούς από την πανδημία.

Μας έκλεψαν την πρωτιά στη διαφθορά! - Δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. (του Γιώργου Τζεδάκι)

Η κυβέρνηση, όμως, διαφωνεί με τα στοιχεία της έκθεσης διαφάνειας και σημειώνει ότι «η βαθμολόγηση της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία». Και έχει δίκιο.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (του Νίκου Καραβέλου)

Ας ξεκινήσουμε με αυτό: " ...Αναλογιζόμενος όσο μπορώ πιο έντιμα την τριακονταετή περίπου θητεία μου, στην ΄άσκηση της δικαιοσύνης, το μόνο αντικειμενικό καταστάλαγμα που διατηρώ, είναι ότι περπάτησα σε ένα δρόμο μάταιο.