Μετά την καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση, του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα τον Χρ. Κορτζίδη και τον Τ. Κοροβέση σε φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση, για όσα συκοφαντικά είχαν γράψει για εμένα στην παραταξιακή τους εφημερίδα μετά από προσφυγή τους στο Εφετείο και ενώ είχαν ήδη καταδικαστεί Πρωτόδικα σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, οι κύριοι αυτοί έβγαλαν την πρώτη θλιβερή ανακοίνωση εναντίον μου. Από τότε ολόκληρη η πόλη έχει γίνει μάρτυρας της λυσσαλέας επίθεσης που δέχομαι καθημερινά μέσω, τόσο της παραταξιακής τους εφημερίδας, όσο και μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούν, μάταια να κάνουν το άσπρο-μαύρο σε μια εποχή που όλοι βλέπουν το έργο που γίνεται.

Τους είχα προειδοποίησει αρκετές φορές, ότι εάν ξεπεράσουν την κόκκινη γραμμή και θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου την απάντηση θα την λάβουν στις αίθουσες των δικαστηρίων όπως και έγινε μετά από συκοφαντικό δημοσίευμα εναντίον μου της παραταξιακής τους εφημερίδας .

Ενόψει δημοτικών εκλογών δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με συκοφάντες.

Προειδοποιώ όμως τα φερέφωνά τους ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με τον αρχηγό τους εάν συνεχίσουν τον πόλεμο λάσπης εναντίον μου.

Στην πολιτική μου διαδρομή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και να κάνω πράξη όλα όσα έχω υποσχεθεί στον λαό της πόλης μας.

Καθημερινά κρίνομαι από τους δημότες για το έργο μου και μόνο γι αυτό σε μια πόλη που παρέλαβα σε απόλυτη παρακμή από τον πρώην Δήμαρχο.

Για τους μάρτυρες υπεράσπισης τέλος, του πρώην δημάρχου, Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και την πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος των ΛΑΕ Νάντια Βαλαβάνη λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν.

Με ανακρίβειες προσπάθησαν να αθωώσουν τον σύντροφό τους , δεν έπεισαν όμως τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς . Δεν τα κατάφεραν παρά την αγωνιώδη προσπάθεια τους.

Σύντομα όμως θα δούμε ποιο αόρατο νήμα συνδέει τα τρία αυτά πολιτικά πρόσωπα στον πόλεμο αυτό εναντίον μου αλλά και εναντίον της πόλης μας και της επένδυσης του Ελληνικού.

Υπόσχομαι να παραμείνω σταθερός τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου στην πορεία ανόδου του Δήμου μας, η οποία πλέον έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης κα της μιζέριας να μας αποπροσανατολίσουν με τις συκοφαντικές τους επιθέσεις από τον στόχο μας αυτό αλλά ούτε και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης με συκοφαντικές αναφορές εναντίον μας".  

Προβλήθηκε 837 φορές