Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών έκρινε ενόχους τους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κωνσταντάτου γιατί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας της παράταξής μας είχαμε γράψει άρθρο με τίτλο "Ζημιώνει το δήμο για χατίρι του Λάτση" - σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων - και τους επέβαλε την ποινή της 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Εμμένουμε ότι το πρόβλημα που αναδείχναμε στο δημοσίευμα αυτό, ότι δηλαδή υπήρχε πρόθεση της δημοτικής αρχής «... να καταργήσει συνολικά ή εν μέρει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Α.Σ.Σουρμένων, προκειμένου να δημιουργήσει Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ή/και να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου που εκδιώκονται από τους χώρους που σήμερα στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού... » ήταν απολύτως αληθές.

Άλλωστε αυτό το ομολόγησαν στη δίκη ακόμη και μάρτυρες του Γιάννη Κωνσταντάτου.

Επίσης σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα χρόνο περίπου μετά το επίμαχο δημοσίευμά μας, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητα, πράσινο, αμαξοστάσιο και συνεργείο κλπ) στην συγκεκριμένη έκταση.

Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η κριτική μας πως ο Γιάννης Κωνσταντάτος με την ταχτική του στο συγκεκριμένο θέμα, ζημιώνει το δήμο για χατήρι του Λάτση, είναι δικαιολογημένη και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διατυπώσαμε δε στο δικαστήριο τη θέση ότι η κριτική μας αυτή αποτελεί αξιολογική κρίση - που ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με αυτήν - κρίνεται στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Επισημάναμε ότι η καταδίκη μας για συκοφαντική δυσφήμιση θα συνιστούσε σοβαρό περιορισμό του δικαιώματος πολιτικής κριτικής.

Με βάση μια τέτοια λογική, κόμματα και πολιτικοί που κριτικάρουν τις κυβερνήσεις ή τους αντιπάλους τους, ότι με την πολιτική τους, με συγκεκριμένες πράξεις ή παραλήψεις τους, υπηρετούν το κεφάλαιο ή συγκεκριμένα συμφέροντα ή ζημιώνουν τη χώρα κά, θα έπρεπε να λύνουν καθημερινά τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή θεωρούμε άδικη την σε βάρος μας καταδικαστική απόφαση, θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της.

Σε αυτή τη φάση θα προσφύγουμε, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στον Άρειο Πάγο.

Ας μην βιάζονται ορισμένοι να πανηγυρίζουν.

Η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμη και στο τέλος του, το δίκιο θα νικήσει. 

Προβλήθηκε 451 φορές

Τι συνέβη με την ''απαγωγή του παιδιού''  που εντέλει ήταν μεσήλικας με άνοια, στο μετρό

Χθες το μεσημέρι της Παρασκευής, τρεις συγγενείς του που επέβαιναν σε ένα μαύρο Audi και τον έψαχναν, όταν τον είδαν, προσπάθησαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο, αλλά αυτός λόγω του προβλήματος, δεν τους αναγνώρισε και αντιστάθηκε.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ και διαδώστε! ''Να παραμείνει ο λόφος Κοπανά και η περιοχή του θεάτρου Βράχων δημόσια και δασική έκταση''

Όλοι στην Αθήνα γνωρίζουν την περιοχή των νταμαριών του Βύρωνα, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το θέατρο βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και αθλητικές εγκαταστάσεις.