Ένοχος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο αφορά στη μίζα ύψους 450.000 μάρκων, κρίθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης από το δικαστήριο και οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού, οι Αρ. Μαντάς και Ηλίας Γεωργίου.

Η δίκη ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απόφαση των δικαστών επί των ποινών. Να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, καθώς και των υπολοίπων κατηγορουμένων, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών και κυρίως την υπαγωγή των εντολέων τους στις διατάξεις του νόμου 4312, καθώς, όπως είπαν, ο κ. Μαντέλης έχει επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε και σε αυτό συναίνεσαν και οι συγκατηγορούμενοί του.

«Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ωστόσο, ο κ. Μαντέλης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση 8002/97 της Siemens με τον ΟΤΕ.

Πηγή: www.lawandorder.gr 

Προβλήθηκε 695 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.