Ένοχος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο αφορά στη μίζα ύψους 450.000 μάρκων, κρίθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης από το δικαστήριο και οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού, οι Αρ. Μαντάς και Ηλίας Γεωργίου.

Η δίκη ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απόφαση των δικαστών επί των ποινών. Να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, καθώς και των υπολοίπων κατηγορουμένων, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών και κυρίως την υπαγωγή των εντολέων τους στις διατάξεις του νόμου 4312, καθώς, όπως είπαν, ο κ. Μαντέλης έχει επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε και σε αυτό συναίνεσαν και οι συγκατηγορούμενοί του.

«Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ωστόσο, ο κ. Μαντέλης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση 8002/97 της Siemens με τον ΟΤΕ.

Πηγή: www.lawandorder.gr 

Προβλήθηκε 466 φορές
Συμβόλαιο θανάτου στη Νέα Ιωνία: Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για ένα 58χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε καντίνα, στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Τατοΐου, στη Νέα Ιωνία και έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.