Του Στάθη ( www.topontiki.gr)

Όπως και στο παρελθόν (στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΓΑΠ και στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά) έτσι και τώρα, στα τρία χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα, βλέπω πρόσωπα πολιτικών να στρεβλώνονται, μαλλιά να ασπρίζουν, μάτια να θολώνουν, εκφράσεις να γίνονται ουλές – μια δυσμορφία, που το ψεύδος και η υποκρισία σμιλεύουν πάνω σε αυτές τις ομιλούσες και μη λαλέουσες κεφαλές.

Ταυτοχρόνως, άλλων πολιτικών τα πρόσωπα, πιο παρακατιανών είναι η αλήθεια, ανθούν! – φράπα το μαγουλάκι απ’ το λιγδωμένο εντεράκι, τα μπότοξ, τα λίφτινγκ και το φραπεδάκι – καθότι όταν ο καφές είναι του καλού καιρού, κάνει καλό στην υγεία και τη δημοκρατία.

Τα δυο πρόσωπα της εξουσίας, το ένα και το αυτό της απώλειας…

• Φίλης: «Γιατί να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων, αφού έχουμε υπερπλεόνασμα;».

Απορία ψάλτου, βηξ – είναι και όντως ψάλτης ο κ. Φίλης, βήχει δυνατά…

• Φίλης 2: «Νέα μείωση συντάξεων θα σημαίνει διάλυση οικογενειών». Αυτό δεν είναι βήχας, είναι γαϊδουρόβηχας – ή, για να το πούμε επί το κομψότερον, βήχας που βρυχάται.

• Κούλογλου: Από το υπερπλεόνασμα «μπορούμε να δώσουμε 13η σύνταξη». Να δείτε που στο τέλος για να τους ψηφίσουμε θα μας δίνουν και γλειφιτζούρια, καραμέλες και επιδόματα για παγωτό χωνάκι…

• Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο γηρασμένη χώρα στην Ευρώπη. Όχι όμως και αναλόγως σοφότερη

e-mail: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 227 φορές

Ο τσαμπουκάς (αρχηγός;) που εκλιπαρεί (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Ετυμολογικά, το ρήμα «εκλιπαρώ» προέρχεται από την σύνθεση του «εκ» και του «λιπαρός». Λιπαρός είναι ο καλυμμένος με λάδι ή λίπος, αυτός που γλιστράει, ο άπιαστος, ο γλίτσας. Ο Μπαμπινιώτης τα γράφει αυτά. Το «εκλιπαρώ» ως συνθετικό ρήμα, σημαίνει «παρακαλώ ικετευτικά». Βρε τον τσαμπουκά τον Αλέξη λοιπόν.

Το δούλεμα ως διακυβέρνηση (του Στάθη)

Κυρία, δημοσιογράφος - χρονογράφος, που τα τελευταία τριάντα χρόνια αντιμετωπίζει την πολιτική σαν να είναι φολκλόρ και τη ζωή ως μια ενδιαφέρουσα κατάσταση για την αλαζονεία του μικροαστικού μικρομεγαλισμού, έγραφε τις προάλλες σε αντιπαθή (στη θεία Φωτούλα) εφημερίδα μια γλυκερή ωδή στην πλατεία Θεάτρου – πώς εξανθρωπίσθηκε και πώς μετατράπηκε σε όαση γλυκύτητος, απλώς με μια - δυο «δράσεις».

Έχει δίκιο ο Πολάκης (Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Σε πείσμα όσων επιτίθενται στον υφυπουργό Υγείας κ Πολάκη, η στήλη επικροτεί την πρότασή του για φυλακίσεις πολιτικών που παρανομούν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Προτείνω, μάλιστα, να ξεκινήσουμε από τα πιο φρικαλέα περιστατικά.

Μένουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γατζωμένοι στην εξουσία, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας. (του Τάκη Διαμαντόπουλου)

Και μαζί και χώρια, που λέει και ο λαός. Αυτό ισχύει για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα -Καμμένου, που τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ με αντικείμενο τις σχέσεις των δυο πλευρών με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας.

Με αυτή τη γλώσσα Κύριοι, ή σύντροφοι ή συναγωνιστές ή συμπολίτες δεν πάμε πουθενά! (του Γιώργου Μπαλτά)

Διαβάζω στην ανακοίνωση πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης : «οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 80 ΚΑΤΩ από την αποφασιστική καθοδήγηση της δημοτικής αρχής του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Δημήτρη Κιντή».