Είναι γεγονός ότι ή συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα προτιμούσε να μένει κοντά στη θάλασσα, γιατί ο λαός μας διακατέχεται από μεσογειακό DNA.

Έτσι πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας επέλεξαν από πολύ νωρίς ως μόνιμη ή εξοχική κατοικία κάποια συνοικία των Νοτίων Προαστίων Αττικής μιας και το μπλε της θάλασσας εδώ περισσεύει.

Όμορφα και προσεγμένα οικοδομικά συγκροτήματα, υψηλότερη ποιότητα ζωής, λιγότερη κίνηση και θέα το απέραντο γαλάζιο είναι απλά κάποια από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών από την Ηλιούπολη στα ψηλά έως τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια.

Ακόμη όμως και εδώ οι οικοδομές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνάρτηση με την αυξημένη υγρασία λόγω τις θάλασσας υφίστανται όλες εκείνες τις φυσιολογικές φθορές που ταλαιπωρούν τα κτίρια, συμπεριλαβανομένων και αυτές της οξείδωσης και φραγής των σωληνώσεων του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου που δεν χαρίζονται πλέον πουθενά.

Μάλιστα οι διαμένοντες πολύ κοντά στη θάλασσα έρχονται και συχνά αντιμέτωποι με τις επεκτατικές βλέψεις αυτής και τα κύματα της, όπως και έγινε πρόσφατα με τις πλημμύρες και τα αποφρακτικά προβλήματα στη Γλυφάδα, το Φάληρο, τη Βούλα και τον Άλιμο.

Όπως και σε άλλες περιοχές της Αττικής έτσι και στα Νότια Προάστια, αυτή η αναγκαιότητα συντήρησης του αποχετευτικού και υδροδοτικού δικτύου ώθησε την εγκατάσταση εταιρείων του αποφρακτικού κλάδου σε κεντρικές περιοχές όπως η Ηλιούπολη, η Γλυφάδα, το Ελληνικό κλπ μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι ανάγκες και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Ο εξοπλισμός των παραπάνω εταιρειών και ή άριστη κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού τους εγγυάται λύσεις αξιόπιστες και άμεσες για τυχόν αποφρακτικές δυσλειτουργίες.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται εκτός των κλασσικών αποφράξεων, αντλήσεις υδάτων από πλημμύρες ή ατυχή συμβάντα, κοπές και απομακρύνσεις πεσμένων δένδρων, βιντεοσκοπήσεις εσωτερικού σωληνώσεων δικτύων, αποκατάσταση σπασμένων αγωγών και τέλος προγράμματα συντήρησης καθαρισμού φρεατίων πολυκατοικιών ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάλλειπτη λειτουργία τους.

Βασικό πλεονέκτημα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι οι εταιρείες αποφράξεων των Νοτίων Προαστίων δουλεύουν επί 24ωρου βάσης, αφού όλοι γνωρίζουν ότι μια αποφρακτική δυσλειτουργία αποχέτευσης αφενός μεν μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή και αφετέρου δε η αποκατάσταση αυτής δεν μπορεί να περιμένει εξαιτίας της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλει τους έχοντες το πρόβλημα.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι το κόστος των παραπάνω τεχνικών εργασιών είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την οικονομική κρίση που επικρατεί ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες για τον καθένα και πολλές φορές είναι διαπραγματεύσιμο χωρίς καμμιά έκπτωση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, τουλάχιστον για τις εταιρείες που θέλουν να διατηρήσουν το όνομά τους και την πελατεία τους.

Διαβάστε περισσότερα: apofraxeis4u - συνεργεία αποφράξεων 

Προβλήθηκε 406 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαιτέρως από αργά το απόγευμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Στο επίκεντρο η διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού

Διευρύνεται καθημερινά ο κατάλογος των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων που με ψήφισμά τους τονίζουν ότι «δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού».