Με πρώτιστο μέλημα την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του δήμου μας και την προστασία από την ύπαρξη και παρουσία ενοχλητικών και επικίνδυνων εντόμων (κουνούπια κατσαρίδες κλπ) στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας, ετησίως υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης αυτών με πρωτοβουλία του δήμου μας.

Στο πλαίσιο του ετήσιου αυτού προγράμματος, ξεκίνησαν οι εργασίες ψεκασμών και θα διαρκέσουν έως τέλη Οκτώβρη (όπου και το φαινόμενο φυσικώς εξαλείφεται), με επανάληψη εφαρμογών ανα 25 ημέρες.

Οι εργασίες καταπολέμησης των εντόμων, ιδιαίτερα για τα τρία κύρια γένη των κουνουπιών (Aedes, Culex, Anopheles), γίνεται σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη που διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, και με σκευάσματα πλέον κατάλληλα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περιοχές εφαρμογής είναι το περιαστικό και αστικό περιβάλλον του Δήμου, (πάρκα πλατείες παιδικές χαρές, φρεάτια κλπ) εκτός από το Ρέμα της Πικροδάφνης, όπου η αντιμετώπισή του γίνεται ετησίως από την Περιφέρεια Αττικής μετά από σχετικές ενέργειες του Δήμου μας.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τρόπο εφαρμογής του σκευάσματος (φαρμάκου) στους χώρους ψεκασμών, ώστε να υπάρχει η μικρότερη περιβαλλοντική και ανθρώπινη όχληση. (επιλογή ψεκασμών με ψεκαστήρες πλάτης χαμηλής πίεσης και εστίαση ψεκασμών σε συγκεκριμένα σημεία – αποφυγή ψεκασμών με υψηλή πίεση χρήση αεροτουρμπίνων κλπ που δημιουργούν νέφος με αποτέλεσμα την διασκόρπισή του σκευάσματος σε κατοικίες και χώρους εστίασης κλπ)

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των εντόμων και ιδιαίτερα των κουνουπιών στο Δήμο μας με περιστολή του παράγοντα όχλησης, βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και κυρίως την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών. Ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός ΖΙΚΑ, εγκεφαλίτιδες και διάφορες άλλες μεταδιδόμενες από τα κουνούπια, που είναι πιθανόν να εμφανιστούν και να εξαπλωθούν με ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο.

Η ενημέρωσή σας για τυχόν προβλήματα παραλείψεις η βελτιώσεις που μπορούν να επιτευχθούν, με σκοπό την βελτιστοποίηση των εργασιών αυτών, θα μας καθιστούσε υπόχρεους απέναντι σας. 

Προβλήθηκε 816 φορές

Και άλλο πλήγμα για τον παράταξη του Δημάρχου. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Βιδάλης.

Ο Παναγιώτης Βιδάλης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Γραμματέας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» (είχε προηγηθεί η παραίτηση του), στην συνάντηση που είχαμε και συζητώντας για τα τελευταία νέα που ταλανίζουν τον Δήμο και την παράταξη...

Συνάντηση Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ με στελέχη της Ένωσης Κεντρώων

Ο πολιτευτής Τάκης Διαμαντόπουλος και ο δημοσιογράφος Διονύσης Μποτώνης, υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του κόμματος, άκουσαν τον πρόεδρο μας και βεβαίωσαν για την στήριξη τους, σε θέματα τα οποία συζητήθηκαν.