του Τάσου Ευαγγελίου (www.liberal.gr)

Η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί πλήρως. Οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές και δρουν με σχέδιο τριγυρνούν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, σπάνε, καταστρέφουν περιουσίες και απειλούν πολιτικούς, αστυνομικούς και πολίτες κραυγάζοντας «θα σας κάψουμε».

Ο κύκλος της βίας που έχει ανοίξει δεν κλείνει με αποκλειστική πλέον ευθύνη της κυβέρνησης. Ευθύνη βαρύτατη διότι οι εξελίξεις όπως καταγράφονται δείχνουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να θρηνήσουμε θύματα.

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης με τους αντιεξουσιαστές να επιχειρούν να κάψουν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα και η ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από τους δράστες είναι χαρακτηριστική ως προς τις προθέσεις των ομάδων αυτών αφού δείχνουν αποφασισμένοι να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή.

Μάλιστα χαρακτήρισαν τους αστυνομικούς ως στόχους ξεκαθαρίζοντας πως δεν επρόκειτο για κάποιο ατύχημα.

Η χθεσινή περίπτωση με την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το τελευταίο για την ώρα περιστατικό, ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο που έχει ανοίξει, υπό την ανοχή των κυβερνώντων, στα φαινόμενα βίας και ανομίας που έχουν μετατρέψει κυρίως την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη με επίκεντρο το άβατο των Εξαρχείων.

Παρασκευές και Σάββατα ο πόλεμος των μολότοφ είναι μόνιμος όμως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει κάτι περισσότερο στραβά και ένας τραυματισμός να μετατραπεί σε θάνατο. Αστυνομικού ή και οποιουδήποτε άλλου.

Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια παραμένει επίσης τραγική. Οποίος το επιθυμεί επιτίθεται σε καθηγητές ακόμη και μέσα στα γραφεία τους. Άλλωστε τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα χρησιμοποιούνται και ως ορμητήρια για τους αντιεξουσιαστές που εκμεταλλεύονται το άσυλο το οποίο επανέφερε η σημερινή κυβέρνηση, για να δείξει την... αριστεροσύνη της και να κλείσει ουσιαστικά το μάτι προς όλες αυτές τις ομάδες.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Οι διάσπαρτες μικρές ομαδούλες γίνονται μεγαλύτερες. Στο ΣτΕ κατά την πρόσφατη επίθεση έγινε γνωστό πως έδρασαν από κοινού αντιεξουσιαστές με τον Ρουβίκωνα.

Την οργανωμένη αυτή ομάδα που η Κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά ανέχονται υποστηρίζοντας πως δεν απειλεί ανθρώπινες ζωές, αλλά δικαιολογεί επιπλέον κάνοντας λόγω για «ακτιβιστική δράση» λες και πηγαίνουν για να σώσουν τα δελφίνια και τις φάλαινες και δεν μπουκάρουν όπου γουστάρουν σπάζοντας γραφεία και απειλώντας με αντίποινα από συμβολαιογράφους μέχρι γιατρούς μέσα σε Νοσοκομεία

«Δικά μας παιδιά» είχε χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το Ρουβίκωνα, ενώ κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει δηλώσει πως προτιμά αυτούς που πετούν μολότοφ από αυτούς που κάθονται στους καναπέδες, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε απαιτήσει από την αστυνομία να αφήσει ελεύθερους όσους συνελήφθησαν για την εισβολή στο προαύλιο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δηλώσεις και πράξεις που ουσιαστικά δείχνουν προς τις διάφορες ομάδες πως υπάρχει ανοχή. Ανοχή και ατιμωρησία που διατηρεί ανοιχτό τον φαύλο κύκλο της βίας, η οποία πλέον λαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κατ επανάληψη. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει κατ επανάληψη. Μόλις προχθές μια ημέρα πριν την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επανέλαβε τις προειδοποιήσεις αυτές για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής πλέον βίας και μίλησε για αυτονόητες ευθύνες της κυβέρνησης, χωρίς φυσικά να ιδρώσει το αυτί κανενός.

ΥΓ. 1 Ο αστυνομικός έξω από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη αναγκάστηκε, να πυροβολήσει στον αέρα για να αποτρέψει την επίθεση των κουκουλοφόρων.

ΥΓ. 2 Οι αστυνομικοί τηρώντας τις οδηγίες της ηγεσίας δεν αντιδρούν. Το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όμως τους ταρακούνησε όπως και αυτά που συνήθως αφορούν στην κλούβα που βρίσκεται μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ. 3 Μέχρι αργά χθες το βράδυ παρά την αναζήτηση που έγινε δεν βρέθηκε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης κατά του γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση. Αντιθέτως εξεδόθη ανακοίνωση από το Μαξίμου για να σχολιάσει δήλωση ενός σλοβάκου ευρωβουλευτή εκτιμώντας ότι έβγαλε λαβράκι σχετικά με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Προβλήθηκε 811 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...