Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής παραμένει για όγδοη συνεχόμενη μέρα κλειστός λόγω ρήγματος που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για γρήγορη αποκατάσταση, όπως φαίνεται οι εργασίες θα συνεχιστούν για αρκετό χρόνο ακόμη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μεταφορά των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ της Φυλής για την ζημιά που προκλήθηκε, κατέβαλε προσπάθειες ορθολογικής αποκομιδής μόνο από τα σημεία όπου σχηματίζονταν μεγάλοι όγκοι. Όμως μετά από οκτώ μέρες αποκομιδής, η χωρητικότητα των απορριμματοφόρων εξαντλήθηκε.

Για να μπορέσουμε τώρα πια να αντεπεξέλθουμε στην κρίσιμη αυτή κατάσταση, και πάνω από όλα να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης:

Να μειώσουν δραστικά κατά το δυνατόν την ποσότητα των απορριμμάτων που τοποθετούν στους πράσινους κάδους.

Να εντείνουν την ανακύκλωση και να μικρύνουν κατά το δυνατόν τις ποσότητες που φτάνουν στους πράσινους κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων.

Να μην πετάνε στα πεζοδρόμια ή σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα.

Ζητάμε την προσπάθεια όλων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα της πόλης και η δημόσια υγεία

Προβλήθηκε 472 φορές

«Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» : Η «Δημοκρατική αντίληψη» της νέας διοίκησης

Όταν ο νεοεκλεγής δήμαρχος ευαγγελιζόταν προεκλογικά ότι θα φέρει τη Δημοκρατία στην πόλη μας και θα διώξει την αλαζονεία και τις καθεστωτικές συμπεριφορές δεν φανταζόμασταν ότι από τις πρώτες πολιτικές του πράξεις θα ήταν η νόθευση της λαϊκής εντολής.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης σε διημερίδα στην Αχαΐα

Tο Σάββατο και την Κυριακή 14-15/09/2019 στη Κάτω Αχαΐα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης συμμετείχε στη διημερίδα που διοργάνωσε το Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»