Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη στις 29/6/2018.

Η πρώτη απόφαση αφορά τη μελέτη «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού 120.000€, εκ των οποίων τα 86.000€ είναι χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Το έργο αυτό δίνει λύση σε μια σειρά προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και της γενικότερης κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, ''..Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάστηκε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Λαμβάνει υπόψη του τις βασικές αρχές της ενοποίησης, της συμμετοχικής διαδικασίας και της αξιολόγησης.

Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών με την επίτευξη -τουλάχιστον- των ακόλουθων στόχων:

Εξασφάλιση της προσβασιμότητας που παρέχεται από το δίκτυο μεταφορών σε όλους.

Βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας.

Μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης, των εκπομπών του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας.

Αύξηση της αποδοτικότητας και του λόγου κόστους- αποτελεσματικότητας των μεταφορών, ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού σχεδιασμού.

Άλλη μια πολύ σημαντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην Πρόσκληση με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014 και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή των απαραίτητων σχετικών εγγράφων.

Η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Η πρόταση του Δήμου θα περιγράφει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης και ανάδειξης ταυτότητας μίας συγκεκριμένης εμπορικής περιοχής παρέμβασης στην οποία θα πληρούνται τα κριτήρια της πρόσκλησης.

Άλλη πολύ σημαντική απόφαση αφορά στην έγκριση της μελέτης για τις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις που έχουν σκοπό την Ασφάλεια των Ηλιουπολιτών στους δρόμους.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ηλιούπολης έχει εκπονήσει διετή εκστρατεία για το θέμα.

Η εν λόγω απόφαση αφορά την δημιουργία Διαβάσεων πεζών, καθρεπτών σε επικίνδυνες διασταυρώσεις και παλλόμενων φαναριών που θα ενισχύσουν την προσοχή των οδηγών σε σημεία όπου η μελέτη διαπίστωσε ότι παρατηρούνται ατυχήματα.

Και τέλος, σημαντική απόφαση αποτελεί και η έγκριση της μελέτης για την διαμόρφωση αύλειων χώρων των σχολείων με χρηματοδότηση του προγράμματος «Φιλόδημος».

Σύμφωνα με την μελέτη θα διαμορφωθούν με σύγχρονα και φιλικά υλικά όλα τα Νηπιαγωγεία και όλα τα υπολειπόμενα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης ενώ θα γίνει και αλλαγή κουφωμάτων αλουμινίων στα παράθυρα του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 650 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  - Άμεση και έγκαιρη παράταση όλων των συμβάσεων ''Covid-19''

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - μαζί με την επιτροπή αγώνα εργαζομένων με συμβάσεις λόγω “covid” - παρέμβηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ζητώντας την παραμονή όλων των συμβασιούχων στη δουλειά και την λήψη ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ.

Δήμοι, φορείς ζήτησαν ''μερίδιο'' από τον Υμηττό

H αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος του 2011 για τον Υμηττό είναι επιβεβλημένη, καθώς το 2017 επτά δήμοι της περιοχής το είχαν προσβάλει ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και πέτυχαν την ακύρωσή του για το κομμάτι του διατάγματος που αφορά τα όριά τους

Ένα από τα δέκα εισιτήρια για την τελική φάση διεκδικούν οι έφηβοι του Γ.Σ.Ηλιούπολης

Τα 10 εισιτήρια που οδηγούν στην Τελική φάση (6-8 Αυγούστου), διεκδικούν το ερχόμενο τριήμερο (23-25/7) 24 συνολικά ομάδες που μετέχουν στη Β’ φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (Κ17).