Up Drones (www.mikropragmata.lifo.gr)

Στα όρια μεταξύ Βούλας και Καβουριού βρίσκεται (και παρακμάζει στις μέρες μας) μια από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες των δεκαετιών 1980 – 1990, η Β’ Πλαζ Βούλας.

Μια παραλία που κάποτε αποτελούσε αγαπημένο τόπο εξορμήσεων των Αθηναίων για τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδανικό προορισμό για μια βουτιά σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την κατάσταση (εδώ) που επικρατεί σήμερα.

Η Β’ Πλαζ Βούλας είχε καντίνες, καφέ, αποδυτήρια, τουριστικά μαγαζιά κτλ και αποτελούσε ένα από τα πιο ελκυστικά ντεκόρ για τις ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης – με πιο γνωστή την ταινία » Ό Ροζ Γάτος » με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, τον Πάνο Μιχαλόπουλο, την Βάνα Μπάρμπα και την Έφη Πίκουλα.

Σήμερα δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί εντός της Πλαζ είναι τουλάχιστον τραγική και η εμπειρία μας σε αυτήν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν μια πραγματική τραγωδία.
Παντού συναντάς ερείπια, σπασμένα τζάμια, σε ορισμένα σημεία η δυσωδία είναι τόσο έντονη που λόγω και της ζέστης είναι αφόρητη. Το μοναδικό που αξίζει θετικής αναφοράς είναι πως οι κάδοι του Δήμου ήταν άδειοι και καθαροί όμως τα σκουπίδια που βρίσκονται εντός των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλά και διάσπαρτα παντού.

Τέλος, εντός του κόλπου που σχηματίζεται στην Πλαζ και εγκλωβισμένο μεταξύ αμμουδιάς και των τεράστιων τσιμεντενιων κατασκευών που βρίσκονται εντός της Θάλασσας και λογικά κάποτε χρησίμευαν στην διασκέδαση των λουομένων υπάρχει μια ποσότητα μαζούτ (Δείτε το στο 2:20 του βίντεο) να θυμίζει το τραγικό οικολογικό δυστύχημα του περασμένου έτους. Όμως κάνεις δεν ασχολείται πια με αυτό.

Δεν αρκεί κύριοι να υπάρχουν ελεύθερες πλαζ για τους πολίτες. Πρέπει και να είναι ανθρώπινες.

Εκτός και αν αυτή την έχετε εγκαταλείψει κατά αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να λειτουργεί παραδειγματικά προς αποφυγήν και να παρακαλάμε να την αγοράσει και αυτή κάποιος προκειμένου να την καθαρίσει και να την κάνει ανθρώπινη… 

Προβλήθηκε 1520 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.