Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Μετά τα Σκόπια και την Αλβανία, νέα μαγειρέματα γίνονται, αυτή τη φορά στο Κυπριακό, με εμπλοκή διεθνών οργανισμών και ελληνικών παραγόντων, γνωστών για τη δράση τους και στο σχέδιο Ανάν. Τα μαγειρέματα έχουν αυτή τη φορά για πηγή έμπνευσης το 1984 του Όργουελ κατά γράμμα! Πρόκειται για ένα λεξικό, που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και το οποίο αλλάζει 56 λέξεις και εκφράσεις, που μέχρι σήμερα αποτυπώνουν την πραγματικότητα στο νησί, για να περάσει υπόγεια στους Κύπριους μια άλλη πραγματικότητα, που εξυπηρετεί το νέο σχέδιο Ανάν 2 και τη διχοτόμηση.

Στην εκπόνηση του λεξικού εμπλέκεται άμεσα το «Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου» του ΟΑΣΕ, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Αρλεμ Ντεζίρ. Ο οποίος δήλωσε ότι το λεξικό «θα μπορέσει να ξεκινήσει μια καλύτερη συζήτηση για το Κυπριακό», αλλά, από την άλλη, «δεν θέλει να επιβάλει πολιτική ορθότητα»!

Το λεξικό ετοίμασαν Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, που προτείνουν και συμφώνησαν να χρησιμοποιούνται οι νέες λέξεις και φράσεις στην καθημερινή ειδησεογραφία αντί για τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες.

Πρόκειται για καθαρή επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου των πολιτών με τη μέθοδο, που ο Όργουελ περιέγραφε στο βιβλίο του «1984». «Αν θέλεις να αλλάξεις τη συνείδηση των ανθρώπων δεν έχεις παρά να αλλάξεις το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιούν».

Οι συμμετέχοντες στην παρέμβαση του ΟΑΣΕ δημοσιογράφοι έχουν αντικαταστήσει στο λεξικό τους τη λέξη Αττίλας με τη φράση τουρκικός στρατός!

Τη φράση κυπριακός λαός με τη φράση ελληνοκυπριακή κοινότητα!

Τη φράση Τούρκος εισβολέας με τη φράση τουρκική κυβέρνηση ή Τουρκία.

Τη λέξη πρόσφυγες με τη φράση ελληνοκύπριοι πρόσφυγες και τουρκοκύπριοι πρόσφυγες (οι έποικοι!).

Τη λέξη εγκλωβισμένοι με τις φράσεις ελληνοκύπριοι ή Μαρωνίτες που ζουν στο Βόριο μέρος της Κύπρου.

Τη φράση ελεύθερες περιοχές με τη φράση νότιο μέρος της Κύπρου.

Το εγχείρημα μοιάζει αθώο, αλλά στοχεύει ευθέως σε βάθος χρόνου στο σβήσιμο από τη μνήμη του λαού της εισβολής και κατοχής και στην παγίωση των τετελεσμένων του Αττίλα. Στην επιβολή, δια της υπόγειας οδού, της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους στη συνείδηση των Κυπρίων.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στη δημιουργία ευμενούς συνείδησης στους Κύπριους και Έλληνες απέναντι σε μια διχοτομημένη ουσιαστικά Κύπρο, με δύο κράτη, όπου το ένα θα είναι τουρκοκυπριακό, όπως προβλέπει το σχέδιο Ανάν 2, που προωθείται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΟΑΣΕ.

Το λεξικό, όπως είναι φανερό, δεν αλλάζει απλά λέξεις. Αλλάζει την ιστορία! Με την ίδια ευκολία που τα βασανιστήρια των Άγγλων στους Κύπριους αγωνιστές μπορεί να ονομαστούν μαθήματα αναμόρφωσης! Και η αγγλική κατοχή, επίσκεψη των Βρετανών στην Κύπρο!

Το θέμα μοιάζει γελοίο, αλλά δεν είναι. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Γιατί ο ΟΑΣΕ δημιουργήθηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σαν δήθεν άλλος ΟΗΕ, ακριβώς για να παρακάμπτεται ο ΟΗΕ όταν γίνονται «επιχειρήσεις άλλου τύπου».

Επίσημα, σκοπός της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση, η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις, καθώς και να προάγει τη συνεργασία στην περιοχή ευθύνης του, που ξεκινά από τον Ατλαντικό και φτάνει μέχρι τη Μογγολία! Περιλαμβάνοντας 57 χώρες, τον Καναδά, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Στο πεδίο ευθύνης του Οργανισμού είναι ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών.

Αργά την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ δήλωσε ότι το εγχείρημα για το λεξικό δεν έχει περάσει ή εγκριθεί από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Οργανισμού και ότι δεν πέρασε καν από την αντιπροσωπεία.

Το έργο της ουσιαστικής διχοτόμησης της Κύπρου και της μετατροπής του 18% της τουρκοκυπριακής μειονότητας σε ισότιμο κράτος του 30% προχωράει κανονικά, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στις προτάσεις του γ.γ. του ΟΗΕ και στο σχέδιο που είναι στο τραπέζι για συζήτηση.

Την προηγούμενη φορά, το 2004, το σχέδιο ανατράπηκε από την συντριπτική πλειονότητα του κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα, που προκήρυξε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος και πρότεινε το «όχι».

Σήμερα δεν υπάρχει Τάσσος αλλά υπάρχει κυπριακός λαός. Ο οποίος πρέπει με κάθε τρόπο να πειστεί να υπερψηφίσει το νέο σχέδιο. Η πλύση εγκεφάλου είναι μια πρόσφορη μέθοδος.

Την ίδια ώρα, ο Έρντοαν δήλωνε στο Αζερμπαϊτζάν ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος». Και συμπλήρωνε: «Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος μας». Κυρίως τώρα, που η Τουρκία θέλει να βάλει χέρι στους κυπριακούς υδρογονάνθρακες!

Στους Κύπριους δημοσιογράφους που πήραν μέρος στην εκπόνηση του λεξικού και στη συμφωνία εφαρμογής του στη δημοσιογραφία, συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι που είχαν πάρει ενεργό μέρος, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο επικίνδυνα αν στην Αθήνα δεν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς. Οι οποίοι, αφού παρέδωσαν τη Μακεδονία στα Σκόπια και αφού συμφωνούν κρυφά από την αντιπολίτευση αλλαγή ΑΟΖ και ποιος ξέρει τι άλλο με την Αλβανία, συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Κυπριακό. Και μη χειρότερα.

Πηγή: liberal.gr 

Προβλήθηκε 542 φορές

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).