Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Μετά τα Σκόπια και την Αλβανία, νέα μαγειρέματα γίνονται, αυτή τη φορά στο Κυπριακό, με εμπλοκή διεθνών οργανισμών και ελληνικών παραγόντων, γνωστών για τη δράση τους και στο σχέδιο Ανάν. Τα μαγειρέματα έχουν αυτή τη φορά για πηγή έμπνευσης το 1984 του Όργουελ κατά γράμμα! Πρόκειται για ένα λεξικό, που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και το οποίο αλλάζει 56 λέξεις και εκφράσεις, που μέχρι σήμερα αποτυπώνουν την πραγματικότητα στο νησί, για να περάσει υπόγεια στους Κύπριους μια άλλη πραγματικότητα, που εξυπηρετεί το νέο σχέδιο Ανάν 2 και τη διχοτόμηση.

Στην εκπόνηση του λεξικού εμπλέκεται άμεσα το «Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου» του ΟΑΣΕ, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Αρλεμ Ντεζίρ. Ο οποίος δήλωσε ότι το λεξικό «θα μπορέσει να ξεκινήσει μια καλύτερη συζήτηση για το Κυπριακό», αλλά, από την άλλη, «δεν θέλει να επιβάλει πολιτική ορθότητα»!

Το λεξικό ετοίμασαν Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, που προτείνουν και συμφώνησαν να χρησιμοποιούνται οι νέες λέξεις και φράσεις στην καθημερινή ειδησεογραφία αντί για τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες.

Πρόκειται για καθαρή επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου των πολιτών με τη μέθοδο, που ο Όργουελ περιέγραφε στο βιβλίο του «1984». «Αν θέλεις να αλλάξεις τη συνείδηση των ανθρώπων δεν έχεις παρά να αλλάξεις το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιούν».

Οι συμμετέχοντες στην παρέμβαση του ΟΑΣΕ δημοσιογράφοι έχουν αντικαταστήσει στο λεξικό τους τη λέξη Αττίλας με τη φράση τουρκικός στρατός!

Τη φράση κυπριακός λαός με τη φράση ελληνοκυπριακή κοινότητα!

Τη φράση Τούρκος εισβολέας με τη φράση τουρκική κυβέρνηση ή Τουρκία.

Τη λέξη πρόσφυγες με τη φράση ελληνοκύπριοι πρόσφυγες και τουρκοκύπριοι πρόσφυγες (οι έποικοι!).

Τη λέξη εγκλωβισμένοι με τις φράσεις ελληνοκύπριοι ή Μαρωνίτες που ζουν στο Βόριο μέρος της Κύπρου.

Τη φράση ελεύθερες περιοχές με τη φράση νότιο μέρος της Κύπρου.

Το εγχείρημα μοιάζει αθώο, αλλά στοχεύει ευθέως σε βάθος χρόνου στο σβήσιμο από τη μνήμη του λαού της εισβολής και κατοχής και στην παγίωση των τετελεσμένων του Αττίλα. Στην επιβολή, δια της υπόγειας οδού, της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους στη συνείδηση των Κυπρίων.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στη δημιουργία ευμενούς συνείδησης στους Κύπριους και Έλληνες απέναντι σε μια διχοτομημένη ουσιαστικά Κύπρο, με δύο κράτη, όπου το ένα θα είναι τουρκοκυπριακό, όπως προβλέπει το σχέδιο Ανάν 2, που προωθείται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΟΑΣΕ.

Το λεξικό, όπως είναι φανερό, δεν αλλάζει απλά λέξεις. Αλλάζει την ιστορία! Με την ίδια ευκολία που τα βασανιστήρια των Άγγλων στους Κύπριους αγωνιστές μπορεί να ονομαστούν μαθήματα αναμόρφωσης! Και η αγγλική κατοχή, επίσκεψη των Βρετανών στην Κύπρο!

Το θέμα μοιάζει γελοίο, αλλά δεν είναι. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Γιατί ο ΟΑΣΕ δημιουργήθηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σαν δήθεν άλλος ΟΗΕ, ακριβώς για να παρακάμπτεται ο ΟΗΕ όταν γίνονται «επιχειρήσεις άλλου τύπου».

Επίσημα, σκοπός της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση, η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις, καθώς και να προάγει τη συνεργασία στην περιοχή ευθύνης του, που ξεκινά από τον Ατλαντικό και φτάνει μέχρι τη Μογγολία! Περιλαμβάνοντας 57 χώρες, τον Καναδά, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Στο πεδίο ευθύνης του Οργανισμού είναι ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών.

Αργά την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ δήλωσε ότι το εγχείρημα για το λεξικό δεν έχει περάσει ή εγκριθεί από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Οργανισμού και ότι δεν πέρασε καν από την αντιπροσωπεία.

Το έργο της ουσιαστικής διχοτόμησης της Κύπρου και της μετατροπής του 18% της τουρκοκυπριακής μειονότητας σε ισότιμο κράτος του 30% προχωράει κανονικά, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στις προτάσεις του γ.γ. του ΟΗΕ και στο σχέδιο που είναι στο τραπέζι για συζήτηση.

Την προηγούμενη φορά, το 2004, το σχέδιο ανατράπηκε από την συντριπτική πλειονότητα του κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα, που προκήρυξε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος και πρότεινε το «όχι».

Σήμερα δεν υπάρχει Τάσσος αλλά υπάρχει κυπριακός λαός. Ο οποίος πρέπει με κάθε τρόπο να πειστεί να υπερψηφίσει το νέο σχέδιο. Η πλύση εγκεφάλου είναι μια πρόσφορη μέθοδος.

Την ίδια ώρα, ο Έρντοαν δήλωνε στο Αζερμπαϊτζάν ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος». Και συμπλήρωνε: «Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος μας». Κυρίως τώρα, που η Τουρκία θέλει να βάλει χέρι στους κυπριακούς υδρογονάνθρακες!

Στους Κύπριους δημοσιογράφους που πήραν μέρος στην εκπόνηση του λεξικού και στη συμφωνία εφαρμογής του στη δημοσιογραφία, συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι που είχαν πάρει ενεργό μέρος, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο επικίνδυνα αν στην Αθήνα δεν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς. Οι οποίοι, αφού παρέδωσαν τη Μακεδονία στα Σκόπια και αφού συμφωνούν κρυφά από την αντιπολίτευση αλλαγή ΑΟΖ και ποιος ξέρει τι άλλο με την Αλβανία, συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Κυπριακό. Και μη χειρότερα.

Πηγή: liberal.gr 

Προβλήθηκε 507 φορές

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.

Βγάλτε την ουρά σας απ' έξω... (Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη)

Όλη η ενότητα του έθνους, μαζεύεται στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για να υποδείξει στους "ιθαγενείς" πώς τα συμφέροντα των αφεντικών τους ταυτίζονται με την καθημερινή μιζέρια της ζωής τους και σημαίνουν καταστροφή λαών, μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του κράτους και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε δεύτερο νησί ή κάθε τρίτη επαρχιακή πόλη.

Ηρακλής Τσιμέκας προς την Δημοτική Αρχή: ''Κάντε πράξεις που θα δώσουν χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους κατοίκους''

Πριν αρκετό καιρό η νέα διοίκηση ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου ότι τα προβλήματα της πόλης μας δεν λύνονται μέσω FB η προβολής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνει την δημοτική αρχή για τα προβλήματα και αυτή να τα δρομολογεί με την σειρά της προς επίλυση ανάλογα με την περίπτωση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - YΠOMNHMA στον Δήμο Ηλιούπολης

Όπως σας είναι γνωστό, εδώ και 2 χρόνια έχει καταργηθεί για μια σειρά λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στο σύνολο του βουνού.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ  (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, να δώσει το όνομα της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη σε αίθουσα του θεάτρου Ρεξ, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.