ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Εντός των τειχών 18 Ιουλίου 2018

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Στις 17.7.2018 ο Δήμος Ηλιούπολης έλαβε έγγραφη και προφορική ειδοποίηση ότι υπήρξε στην περιοχή κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται μέσω μολυσμένων κοινών κουνουπιών.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι μετά από άμεση σύσκεψη που έγινε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και το Ινστιτούτο Μπενάκη και μετά την παρουσία ειδικού συνεργείου για την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό “μη αξιολογήσιμο εύρημα” που δεν δικαιολογεί καμία ανησυχία.

Όπως διαπιστώθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ήδη λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και βεβαίως έχουν γίνει εγκαίρως και οι τρεις προβλεπόμενοι ψεκασμοί από τον Δήμο και την Περιφέρεια και υλοποιείται κανονικά και ο τέταρτος όπως ήταν προγραμματισμένο και με τα κατάλληλα σκευάσματα όπως ελέγχθηκαν.

Επίσης διενεργείται επιπλέον ψεκασμός στην περιοχή διαμονής του κρούσματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, το μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να δικαιολογήσει καμία ανησυχία και είναι άγνωστο αν η μετάδοση (το τσίμπημα) έγινε στην περιοχή της Ηλιούπολης η σε κάποια άλλη περιοχή.

Όλα τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Ηλιούπολης είναι εντελώς προληπτικά. 

Προβλήθηκε 4115 φορές

ΌΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ''

Η βροχή την Παρασκευή 28/11/2025 ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν σχολεία της περιοχής μας καθώς και να φανεί για άλλη μια φορά δυστυχώς ότι δεν υπάρχει καμία αντιπλημμυρική προστασία στα σχολεία μας!

Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης: ''Λευκές'' και ''Χρυσές νύχτες'' εξοντώνουν μικρούς εμπόρους και εργαζόμενους

Για άλλη μία χρονιά η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης οργανώνει «Χρυσή Νύχτα» στην πόλη μας διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.