Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Στις 17.7.2018 ο Δήμος Ηλιούπολης έλαβε έγγραφη και προφορική ειδοποίηση ότι υπήρξε στην περιοχή κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται μέσω μολυσμένων κοινών κουνουπιών.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι μετά από άμεση σύσκεψη που έγινε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και το Ινστιτούτο Μπενάκη και μετά την παρουσία ειδικού συνεργείου για την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό “μη αξιολογήσιμο εύρημα” που δεν δικαιολογεί καμία ανησυχία.

Όπως διαπιστώθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ήδη λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και βεβαίως έχουν γίνει εγκαίρως και οι τρεις προβλεπόμενοι ψεκασμοί από τον Δήμο και την Περιφέρεια και υλοποιείται κανονικά και ο τέταρτος όπως ήταν προγραμματισμένο και με τα κατάλληλα σκευάσματα όπως ελέγχθηκαν.

Επίσης διενεργείται επιπλέον ψεκασμός στην περιοχή διαμονής του κρούσματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, το μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να δικαιολογήσει καμία ανησυχία και είναι άγνωστο αν η μετάδοση (το τσίμπημα) έγινε στην περιοχή της Ηλιούπολης η σε κάποια άλλη περιοχή.

Όλα τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Ηλιούπολης είναι εντελώς προληπτικά. 

Προβλήθηκε 3878 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.