Του Μιχάλη Τεζάρη

Χειροπέδες στα μέλη της σπείρας των ληστών με τα Καλάσνικοφ που είχαν διαπράξει 26 ληστείες σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πέρασαν σε πέντε άτομα ηλικίας απο 18 έως 20 ετών, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής.

Οι δράστες 3 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, εφάρμοζαν οργανωμένο σχέδιο και πριν απο κάθε ενέργεια,έδιναν ραντεβού σε καφετέρια.

Κατά την διάρκεια των ληστειών φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες full face, μάσκες και καπέλα τζόκεϊ και χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα και μαχαίρια.

Τα μέλη ομάδας τηρούσαν αυστηρά τους κανόνες ιεραρχίας, ενώ διέπρατταν τις ληστείες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς. Συνήθως έκαναν τις ληστείες ανά δυάδες και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και συνθηματικές φράσεις. Όπως προέκυψε έχουν διαπράξει 26 ληστείες, 2 απόπειρες ληστειών, κλοπή οχήματος και 2 απόπειρες κλοπών σε καταστήματα σε περιοχές όπως Μεταμόρφωση, Πατήσια, Αγίους Αναργύρους, Αχαρνές, Χαϊδάρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Ηράκλειο, Άγιο Στέφανο, Περιστέρι, Κορωπί, Νέα Χαλκηδόνα, Άλιμο, και Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε έξι κατ΄οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, γεμιστήρας περίστροφο, ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα, δυο παραβιασμένα κυτία φύλαξης και μεταφοράς χρημάτων, κινητά τηλέφωνα, και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Η πλειοψηφία των μελών της σπείρας είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα και στο παρελθόν.

http://www.lawandorder.gr 

Προβλήθηκε 754 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.