Πηγή: www.zougla.gr

Έρωτας στη Σιβηρία (Siberia)

Ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Ο Ρώσος συνεργάτης του εξαφανίζεται, η συμφωνία που είχε κάνει καταρρέει και εκείνος ταξιδεύει στη Σιβηρία για να τον αναζητήσει. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ, την Κάτια, που ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία: Μάθιου Ρος

Ηθοποιοί: Κιάνου Ριβς, Μόλι Ρίνγκγουολντ, Άνα Ουλάρου, Άλεξ Παουνόβιτς, Πάσα Ντ. Λιχνίκοφ.

Διάρκεια: 115 λεπτά. Είδος ταινίας: Θρίλερ

Κάθαρση: Η Αρχή (The First Purge)

Πίσω από κάθε παράδοση κρύβεται μια επανάσταση. Την επόμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, παρακολουθήστε πώς ξεκίνησε το ετήσιο 12ωρο πλήρους ανομίας της χώρας μας. Καλωσορίσατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα, Κάθαρση: Η Αρχή. Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Όταν, όμως, η βία των τυράννων συναντά την οργή των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, αυτό που ξεκίνησε σε μια κοινότητα, δοκιμαστικά, θα ξεχυθεί και θα εξαπλωθεί σε όλο το έθνος.

Σκηνοθεσία: Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ

Ηθοποιοί: Μαρίζα Τομέι, Λεξ Σκοτ Ντέιβις, Γίλαν Νόελ.

Διάρκεια: 113 λεπτά. Είδος ταινίας: Τρόμου

Το Μυστικό της Πεταλούδας (El Aviso / The Warning)

Ισπανικό δραματικό θρίλερ. Ο 10χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο σημείωμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει την ημέρα των γενεθλίων του. Κανείς δεν τον πιστεύει, πέρα από έναν άγνωστο ο οποίος θεωρεί πως η απειλή σχετίζεται με μια μυστήρια σειρά δολοφονιών που βασίζονται σε μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία.

Θρίλερ 2018 - Διάρκεια: 92'

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ντάνιελ Καλπαρσόνο με τους: Ραούλ Αρεβάλο, Μπελέν Κουέστα, Άουρα Γκαρίδο, Ούγκο Αρμπουές.

Ο Κύριος Κλάιν (Mr. Klein)

Ο Τζόζεφ Λόουζι σκηνοθετεί Αλέν Ντελόν και Ζαν Μορό. Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1942 η ζωή ενός κυνικού εμπόρου τέχνης αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας Εβραίος συνονόματός του. Προσπαθώντας να αποφύγει πιθανές παρεξηγήσεις, καταφεύγει στην αστυνομία, αλλά εκεί η υπόθεσή του περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Δραματική 1976 - Διάρκεια: 123'

Γαλλο-ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Ζαν Μορό, Ζιλιέτ Μπερτό, Αλέν Ντελόν.

Το Χρονικό μιας Αγάπης

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Η γοητευτική Πάολα είναι παντρεμένη με τον πάμπλουτο Ενρίκο, ο οποίος της προσφέρει την πολυτέλεια και το όνειρο της μεγαλοαστικής ζωής. Διαπιστώνοντας πως δε γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν της όμορφης γυναίκας του και ζηλεύοντας παράφορα, ο Ενρίκο, θα προσλάβει ντεντέκτιβ για να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές της περασμένης ζωής της Πάολα.

Στο μεσοδιάστημα, εκείνη συναντά και επανασυνδέεται με τον αρρενωπό Γκουίντο και αναβιώνουν τις παθιασμένες στιγμές ενός νεανικού, κυκλοθυμικού και φλεγόμενου έρωτα. Ωστόσο, ανάμεσα τους πάντα καραδοκεί μια σκιά από το παρελθόν. Ένα ατύχημα που κόστισε τη ζωή της φίλης της Πάολα και μέλλουσας γυναίκας του Γκουίντο. Ένα ατύχημα του οποίου η σιωπηλή ενοχή, φθείρει το παράφορα ερωτευμένο ζευγάρι…

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι

Παίζουν: Λουτσία Μποσέ και Μάσσιμο Τζιρότι

Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας (Charming)

Ο παραγωγός του επιτυχημένου «Σρεκ» επιστρέφει στα κινούμενα σχέδια για να παρουσιάσει μια ταινία animation με πολλές ανατροπές και απολαυστική μουσική!

Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη.

Σκηνοθεσία: Ρος Βένακουρ

Ηθοποιοί (φωνές): Ντέμι Λοβάτο, Αβρίλ Λαβίν, Άσλεϊ Τισντέιλ, Ουίλμερ Βαλντεράμα.

Διάρκεια: 90 λεπτά - Είδος ταινίας: κινούμενα σχέδια

Προβλήθηκε 797 φορές

''Έφυγε'' ο Γιάννης Φέρτης

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Φέρτης μετά από μια μακρά καριέρα στο θεατρικό σανίδι εξήντα χρόνων και πολλές κινηματογραφικές εμφανίσεις.