Πηγή: Δήμος Ηλιούπολης

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης για τους δημότες, πολίτες και κατοίκους Ηλιούπολης.

Ξεκινούν στις 10 Σεπτεμβρίου και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 μπάνια. Η μεταφορά θα γίνει με δημοτικό πούλμαν εντελώς δωρεάν, ενώ το κόστος επίσκεψης είναι 8€.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού, συμβάλλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο – 29ο βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερη από την επιφάνεια της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της Λίμνης αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεσή του.

Η οργανωμένη εγκατάσταση της λίμνης Βουλιαγμένης περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, Ναυαγοσωστική κάλυψη / Ιατρική κάλυψη, Εστιατόριο – καφετέρια, WC / Αποδυτήρια / Ζεστό νερό.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επίσκεψης στον ιατρό της λίμνης για κάθε δημότη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες:

-Την Δευτέρα 10/09/18 ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Θα γίνουν 10 μπάνια συνολικά, τις καθημερινές ημέρες από τις 10/09/18 μέχρι και την 21/09/18.

-Θα διατεθεί ένα Δημοτικό πούλμαν των 50 ατόμων και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

-Ώρα Αναχώρησης 08.00( Aπό Σοφ. Βενιζέλου 110)– Ώρα Επιστροφής 11.30(Από Λίμνη Βουλιαγμένης )

-Η διαδρομή που ακολουθείται είναι :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Σοφ. Βενιζέλου 110)-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ –ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

-ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ –ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ—ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

-Κόστος συμμετοχής: 8,00 Ευρώ / επίσκεψη

-Η Περίοδος των αιτήσεων ξεκινά από 23/8/2018 μέχρι και 5/9/2018 ώρες 10.00-13.00 στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη.

-Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2109970009


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Χριστίνα Σερέτη 

Προβλήθηκε 554 φορές

Καταργήθηκαν οι αγιασμοί στην Ηλιούπολη; (Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου)

Μία πολύ καλή δουλειά παρουσιάστηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου 2018 στο «Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης», στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "η Ιστορία των Ιερών Ναών της Ηλιούπολης"

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΑΚ

Κύριε Δήμαρχε, Επτά μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι επιστολές παραίτησης των στενών συνεργατών σας επί σειρά ετών, προβληματίζουν, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και γενούν σοβαρά ερωτηματικά.