Το διαβάσαμε στο: www.zougla.gr

Aνοιχτή για υποβολή αίτησης είναι η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος ( ΚΟΤ-Α και ΚΟΤ-Β) μετά από μέρες καθυστέρησης.

Η εφαρμογή έχει ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχειά από την ΑΑΔΕ και οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ. κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κ.Ο.Τ. μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Δηλαδή, μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές, εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχετε υποβάλλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία.

Η εφαρμογή θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στο ΚΟΤ και μετά την 30η Νοεμβρίου 2018.

Πηγή: dikaiologitika.gr 

Προβλήθηκε 732 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.