Χρυσό μετάλλιο και για τα ζευγάρια BC3!

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 19 Αυγούστου 2018

Πηγή: www.flogasport.gr

Νέος θρίαμβος για το ελληνικό μπότσια στο Λίβερπουλ. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο ατομικό BC3, σήμερα (18/8), ήταν η σειρά των ζευγαριών της ίδιας κατηγορίας να βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Οι Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα και Κωνσταντίνος Μασούρας, με Sport Assistant τους Κατερίνα Πατρώνη, Κριστίνα Ντέντα και Σωτήρη Χρονόπουλο αντίστοιχα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια BC3, επικρατώντας στον τελικό 5-3 της Αυστραλίας.

Με τις δύο αυτές διακρίσεις, το ελληνικό μπότσια έκανε τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη σε επίπεδο ζευγαριών, αφού ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ούτως ή άλλως βρισκόταν εδώ και μήνες στο Νο-1 του κόσμου στα ατομικά.

Τα σετ (με πρώτη την Ελλάδα): 1-0, 0-2, 4-0, 0-1

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο σετ με 1-0, όμως έχασε το δεύτερο 2-0. Στο τρίτο σετ κατάφερε να πάρει διαφορά τριών πόντων από την Αυστραλία, φέρνοντας το σκορ στο 5-2. Οι Αυστραλοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν έναν πόντο στο τέταρτο σετ, με την Ελλάδα να κατακτά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο με σκορ 5-3.

Να θυμίσουμε ότι Πολυχρονίδης και Ντέντα είχαν φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα ζευγάρια BC3 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Στην ομάδα εκείνη, βρισκόταν και ο Νίκος Πανανός, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση αμέσως μετά τους Αγώνες της Βραζιλίας. Παράλληλα, για τον Πολυχρονίδη αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση επί βρετανικού εδάφους, αφού στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πριν από έξι χρόνια, ήταν χρυσός στα ζευγάρια BC3 (μαζί με τους Πανανό και Κορδαλή).

Στα ομαδικά, η Ελλάδα κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγορία BC1/BC2. Την ομάδα συγκροτούσαν οι Χρήστος Κυπριώτης, Παναγιώτης Σουλάνης, Διονυσία Τσακίρη, Αλέξανδρος Παπαδάκης και Δημήτριος Κυριακίδης.
 

Προβλήθηκε 862 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 03.05.2025

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.