Πηγή: www.bovary.gr

Χιλιοειπωμένη αυτή η φράση μα και τόσο ακριβής. Μια εικόνα μπορεί να κρύβει μέσα της χίλιες -ίσως κι ακόμα- περισσότερες λέξεις!

Υπάρχουν εικόνες που ο θεατής μπορεί να τις κοιτάξει αδιάφορα, να τις προσπεράσει χωρίς κανένα ενδιαφέρον, είναι όμως και κάποιες που μέσα τους κρύβουν μεγάλη δυναμική, κρατούν φυλακισμένα εντός τους αισθήματα δυνατά.

Νεογέννητο μωρό βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη καρδιά από… ενέσεις. Ενέσεις που χρειάστηκε να κάνουν τόσες μητέρες προκειμένου να το φέρουν στον κόσμο.

Η εν λόγω φωτογραφία αναρτήθηκε από τη φωτογράφο Samantha Packer στη σελίδα της στο Facebook (εδώ) και έχει γίνει viral, με περισσότερα από 83.000 like και πάνω από 63.000 κοινοποιήσεις.

Δείχνει με τον πιο απλό τρόπο την μάχη που δίνουν οι γονείς με τις εξωσωματικές για να έχουν στην αγκαλιά το μωράκι τους.

Οταν ο χρόνος πιέζει και τα προβλήματα υπογονιμότητας του ζευγαριού είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, τότε η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους δύο συντρόφους να φέρουν στον κόσμο ένα μωρό.

Ενα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Σήμερα γίνονται παγκοσμίως περίπου 1,6 εκατ. κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης κάθε χρόνο και γεννιούνται περίπου 400.000 παιδιά. Δηλαδή μιλάμε για ποσοστό επιτυχίας 25%.

Η ανταπόκριση γυναικών αλλά και ζευγαριών που υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία και έβλεπαν τους εαυτούς τους μέσα από την φωτογραφία, ήταν εξίσου συγκινητική.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η ανάρτηση, πλήθος χρηστών του Faceboook άρχισαν να μοιράζονται κάτω από αυτήν, τη δική τους εμπειρία. 

Προβλήθηκε 846 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας