Πηγή: alfavita.gr

Η εισαγγελία παρεμβαίνει στο Υπουργείο Παιδείας για το Deathnote.

Έγγραφα στάλθηκαν στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τη γνωστή γιαπωνέζικη σειρά κινουμένων σχεδίων

Το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε αυτά τα έγγραφα προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. Τα έγγραφα αυτά επισημαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι έφηβοι βλέπωντας την γιαπωνέζικη σειρά

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει η εισαγγελία:

Πρόσφατα, τέθηκε υπόψη μας, η ύπαρξη γιαπωνέζικου σίριαλ κινουμένων σχεδίων με την επωνυμία Death Note, όπου “ο καλός ήρωας θέλει να σώσει τον κόσμο σκοτώνοντας μέσα από ένα ημερολόγιο με υπερφυσικές δυνάμεις τους κακούς”.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι σειρά ιαπωνικών nange, σε σενάριο Ουμπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπατα.

Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή Λυκείου Γ.Λ., ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το ονομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του.

Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μια “κοινωνία που σαπίζει” και να γίνει ο ίδιος κριτής και “θεός ενός νέου κόσμου” οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια.

Η δημοτικότητα του Death Note σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note , με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα σχολεία.

Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευθεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

Την πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άνδρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν δυο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός στη χώρα με το όνομα φόνος του μάνγκα. 

Προβλήθηκε 712 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.