*του Τάκη Διαμαντόπουλου

Από την 21η Αυγούστου, αισθανόμαστε όλοι κάπως διαφορετικά, απελευθερωμένοι πιο ισχυροί οικονομικά και εθνικά υπερήφανοι, δηλαδή, έξω από τα μίζερα και καταστροφικά μνημόνια και την αβάσταχτη λιτότητα.

Ακούσαμε και τον Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη και πήρα θάρρος και κουράγιο.

Μέχρι σήμερα δεν με ενόχλησε κανένας, από την εφορία από τα δημόσια ταμεία και καμία ΔΕΚΟ δεν απαιτεί κάποια υποχρέωση μας.

Βγήκαμε από τα μνημόνια, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά η κληρονομιά είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη μέχρι το 2060 και βλέπουμε.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε την εξουσία με ψέματα και θα την χάσει με αλήθειες.

Ο λαός δεν θα ξεχάσει το ΦΠΑ στο 24%,(από 13%), τη μείωση των συντάξεων,(ο νόμος Κατρούγκαλου θερίζει τις νέες συντάξεις), την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, τον ελέγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ξαφνικά μας ήρθε αύξηση σε μεγάλο ποσοστό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ψέμα τον όρκισε πρωθυπουργό και η αλήθεια θα τον ρίξει από την καρέκλα της εξουσίας με βαρύγδουπο ήχο. Ο πρωθυπουργός βρήκε την Ιθάκη του μετά από 4 χρόνια, πέρασε τις συμπληγάδες, αλλά έχει τους 40 μνηστήρες που πρέπει να εξαφανίσει γυρίζοντας στην Αθήνα.

Προς το παρόν το μνημόνιο ...έφυγε και η ζοφερή πραγματικότητα καλά κρατεί.

Πάντως για να είμαστε εξηγημένοι, για να τερματιστούν τα μνημόνια χρειάζεται ένας νόμος και ένα άρθρο στη Βουλή που θα καταργεί, μέχρι τότε θα τα υποστούμε για να μη γελιόμαστε.

Μετά την Ιθάκη και τη Σύρο, ας σκεφτεί ο πρωθυπουργός, ότι η δραματική καθημερινότητα των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. 

* O Τάκης Διαμαντόπουλος είναι Επιχειρηματίας & Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας με την Ένωση Κεντρώων.

Προβλήθηκε 348 φορές

O KΗΝΣΩΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Είναι δυνατόν να κρίνεις ένα βιβλίο χωρίς να το διαβάσεις; Να κατακρίνεις ένα βιβλίο, έχοντας διαβάσει μόνο το οπισθόφυλλό του; Καθένας θα απαντούσε πως είναι αδύνατον. Να, όμως, που ο φωτεινός παντογνώστης κ. Παντελής Μπουκάλας τα κατάφερε.

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.