* του Σακκά Ιωάννη

Εκτός συνόρων της Ελλάδας βρίσκεται μια δεύτερη Ελλάδα!

Είναι οι Έλληνες μετανάστες και ο απόδημος Ελληνισμός που αγαπούν την Ελλάδα και αναζητούν λόγους και κίνητρα ώστε να γυρίσουν πίσω.

Η ανάγκη στήριξης των Ελλήνων του Εξωτερικού και της Ομογένειας είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ!

Οι νέοι άνθρωποι που άφησαν πίσω τους οικογένειες και περιουσίες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η συνείδησή μας δεν δέχεται το γεγονός πως χιλιάδες ξένοι μετανάστες νόμιμοι και μη έρχονται στη χώρα μας με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δε μπορέσαμε να χαρίσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας!

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορεί η Ελλάδα να διαθέτει κορυφαία «μυαλά» σε πολύ υψηλό ποσοστό, περίπου 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία, ωστόσο, οι περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μεγαλουργούν στην... ξενιτιά και όχι στην πατρίδα τους.

Αιτίες της... εξορίας των Ελλήνων επιστημόνων σύμφωνα με κορυφαίο Έλληνα καθηγητή αποτελεί όχι μόνον η έλλειψη οργάνωσης, πόρων, υποδομών και συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της αριστείας, αλλά και η εκτεταμένη επικράτηση των μετρίων στον ελληνικό βίο.


Σακκάς Ιωάννης

Στρατηγικός αναλυτής- Αξιωματικός (ε.α.) Π.Ν.

Πολιτευτής Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών με το κόμμα Ελληνική Λύση 

Προβλήθηκε 624 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...