Εκτός των συνόρων βρίσκεται μια δεύτερη Ελλάδα! (Σακκάς Ιωάννης)

Αρθρογραφία 10 Σεπτεμβρίου 2018

* του Σακκά Ιωάννη

Εκτός συνόρων της Ελλάδας βρίσκεται μια δεύτερη Ελλάδα!

Είναι οι Έλληνες μετανάστες και ο απόδημος Ελληνισμός που αγαπούν την Ελλάδα και αναζητούν λόγους και κίνητρα ώστε να γυρίσουν πίσω.

Η ανάγκη στήριξης των Ελλήνων του Εξωτερικού και της Ομογένειας είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ!

Οι νέοι άνθρωποι που άφησαν πίσω τους οικογένειες και περιουσίες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η συνείδησή μας δεν δέχεται το γεγονός πως χιλιάδες ξένοι μετανάστες νόμιμοι και μη έρχονται στη χώρα μας με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δε μπορέσαμε να χαρίσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας!

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορεί η Ελλάδα να διαθέτει κορυφαία «μυαλά» σε πολύ υψηλό ποσοστό, περίπου 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία, ωστόσο, οι περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μεγαλουργούν στην... ξενιτιά και όχι στην πατρίδα τους.

Αιτίες της... εξορίας των Ελλήνων επιστημόνων σύμφωνα με κορυφαίο Έλληνα καθηγητή αποτελεί όχι μόνον η έλλειψη οργάνωσης, πόρων, υποδομών και συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της αριστείας, αλλά και η εκτεταμένη επικράτηση των μετρίων στον ελληνικό βίο.


Σακκάς Ιωάννης

Στρατηγικός αναλυτής- Αξιωματικός (ε.α.) Π.Ν.

Πολιτευτής Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών με το κόμμα Ελληνική Λύση 

Προβλήθηκε 714 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.