Στο Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου μεταβιβάστηκαν συνολικά 10.119 ακίνητα υπουργείων και φορέων του Δημοσίου, έπειτα από έλεγχο του υπερταμείου.

Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων, και εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου κι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μια δέσμευση που έχει ενταχθεί στο δεύτερο μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΣΥΠ αξιοποίησε τις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου, υπουργείων, αλλά και εκείνη που χρησιμοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ τη διετία 2011-2012, προκειμένου να εντοπίσει δημόσια ακίνητα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να φέρουν έσοδα στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, μόνο στο κτηματολόγιο οι εγγραφές που αφορούν σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε υπουργεία και σε δημόσιους φορείς ανέρχονται σε 174.000.

Από τα ακίνητα αυτά, τα στελέχη του υπερταμείου απέκλεισαν εκείνα που έχουν δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, αλλά και αρκετά τα οποία διεκδικούν ιδιώτες.

Το καθεστώς των περίπου 10.000 ακινήτων θα εξεταστεί ξανά κι από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών από κοινού με την ΕΤΑΔ, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια στην αξιοποίησή τους.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η ΕΕΣΥΠ ελέγχει και τα 294.000 ακίνητα τα οποία έχουν δηλωθεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη στο κτηματολόγιο.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 14.823 ακίνητα τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στο δημόσιο μέσα στο 2018, 8.500 άμεσα και τα υπόλοιπα έως το τέλος του έτους.

www.newpost.gr 

Προβλήθηκε 634 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.