* του Σακκά Ιωάννη

Ένας βασικός παράγοντας οικονομικής ανασυγκρότησης ενός κράτους είναι ο Πρωτογενής τομέας παραγωγής που αποτελει τη βάση της οικονομίας. Τόσο ο τομέας της αγροτικής οικονομίας όσο και οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας!

 

Δυστυχώς, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, απο τη μεταπολίτευση και μετά, επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία για τον Πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να παροτρύνουν τους αγρότες να ξεριζώσουν τις καλλιέργειες τους, με το επιχείρημα ότι έτσι θα εξασφάλιζαν αποζημίωση απο την Ε.Ε..

Απο τις αρχές του 1980 μέχρι και πριν μερικά χρόνια, η εσφαλμένη άποψη πως όσο λιγότεροι αγρότες τόσο πιο αναπτυγμένο οικονομικά το κράτος ήταν ευρέως διαδεδομένη με αποτέλεσμα οι συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες να οδηγήσουν στην διάλυση της ελληνικής οικονομίας, με τη χώρα μας να είναι πλήρως εξαρτώμενη, ακόμα και για την εξασφάλιση των βασικών ειδών διατροφής.

 

Η ενίσχυση, η στήριξη και η ανάπτυξη του παραμελημένου τομέα της Πρωτογενούς Παραγωγής αποτελούν βασικές συνιστώσες για την εύρυθμη ανασυγκρότηση του κράτους καθώς μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα μπορεί καθώς έχει τη δυνατότητα να καταστεί ισχυρή παγκόσμια αγροτική δύναμη.

Λύσεις υπάρχουν και είναι ρεαλιστικές, πρακτικές, σαφείς καινοτόμες, εναλλακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες και αποδοτικές. Λύσεις που έχουν ως βασικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον και κανένα απο τα μνημονικά κόμματα δεν είχε την πολιτική βούληση, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να προτείνει εκτός απο την "Ελληνική Λύση" το νεοσύστατο και γρήγορα αναδυόμενο αυτό κόμμα.


* Σακκάς Ιωάννης

Πολιτευτής Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών με το κόμμα Ελληνική Λύση

e-mail: [email protected] 

Προβλήθηκε 943 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...